Antena Meniu Search
x
LIVE

Raed Arafat: Se apropie momentul în care vom zice că nu mai este nevoie de starea de alertă

Cercetătorii americani au finalizat un studiu din care reiese că varianta Omicron nu este, de fapt, mai blândă decât varianta Delta!

De Redactia Observator la 04.02.2022, 08:04
Vezi și

Studiul susţine că aparenta lipsă de agresivitate provine din faptul că tulpina a apărut într-un moment în care oamenii erau mult mai bine pregătiţi imunitar, comparativ cu valurile anterioare. Dar, pe cei care nu au trecut prin boală sau nu au anticorpi de pe urma vaccinării, îi poate doborî la fel de uşor. În realitate, Omicron vine cu o singură noutate: abilitatea excelentă de a infecta şi reinfecta vaccinaţii.

Aşa se explică şi numărul foarte mare de noi îmbolnăviri, care joi a depăşit 32.500 de cazuri. Iar asta face autorităţile de la Bucureşti să nu se grăbească să ridice starea de alertă. Raed Arafat consideră că trebuie să fie menţinută mai ales din motive practice - altfel nu ar mai exista posibilitatea detaşării personalului medical. La DSP Bucureşti, de pildă, vor fi detaşate 600 de persoane într-o săptămână pentru că serviciul e suprasolicitiat. Şeful DSU este de părere că finalul lunii februarie nu ar fi un termen foarte realist de ridicare a tuturor restricţiilor.

Raed Arafat: Cu certitudine, starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este provizorie și nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus față de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Raed Arafat: Se apropie momentul în care vom zice că nu mai este nevoie de starea de alertă