Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, cu trei zile înainte de începutul noului an şcolar: "Este îngrijorător că intră cazuri multe de Covd pe Terapie Intensivă zilnic"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut câteva afirmaţii extrem de importante, cu doar trei zile înainte de începutul noului an şcolar.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 22:12

Raed Arafat trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul mare de pacienţi cu Covid care ajung la Terapie Intensivă
Raed Arafat trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul mare de pacienţi cu Covid care ajung la Terapie Intensivă - Hepta
  • Raed Arafat recomandă românilor să se vaccineze cât mai rapid împotriva coronavirusului.

Arafat a atras atenţia că situaţia în România este departe de a fi una roz în ceea ce priveşte infectarea cu noul coronavirus. Printre altele, Arafat a ţinut să precizeze că 5,7% dintre testele efectuate au fost pozitive.

Mai mult, Raed Arafat a atras atenţia că "zilnic intră cazuri multe de Covid pe Terapie Intensivă, iar acest lucru este îngrijorător". Ba chiar, într-o intervenţie avută la Digi 24 şi menţionată de news.ro, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut trimitere şi la cei tineri susţinând că "avem inclusiv mulţi tineri care ajung la Terapie Intensivă" şi făcând trimitere la un subofiţer ISU din Bistriţa care a murit de coronavirus la 44 de ani, "după ce a stat câteva zile la Terapie Intensivă, intubat". Subofiţerul nu ar fi fost vaccinat.

Raed Arafat a amintit că s-a revenit la carantinarea de localităţi în România

În plus, Raed Arafat a amintit şi că "pentru prima dată după câteva luni intervine din nou carantinarea unor localităţi" şi a transmis un mesaj ferm precizând că "nu aruncăm vina pe oameni dar, în final, depinde de noi cum ne protejăm".

Pe de altă parte, Raed Arafat s-a declarat dezamăgit de faptul că "avem o rată mică de vaccinare la personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, undeva la 38-39%, spre deosebire de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, unde rata de vaccinare ar fi undeva la 80%, dar numărul de personal nu este aşa de mare, cred că suntem 100 şi ceva de oameni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, cu trei zile înainte de începutul noului an şcolar: "Este îngrijorător că intră cazuri multe de Covd pe Terapie Intensivă zilnic"