Meniu LIVE
Search
x

Raed Arafat, cu trei zile înainte de începutul noului an şcolar: "Este îngrijorător că intră cazuri multe de Covd pe Terapie Intensivă zilnic"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut câteva afirmaţii extrem de importante, cu doar trei zile înainte de începutul noului an şcolar.

De Redactia Observator la 10.09.2021, 22:12
  • Raed Arafat recomandă românilor să se vaccineze cât mai rapid împotriva coronavirusului.

Arafat a atras atenţia că situaţia în România este departe de a fi una roz în ceea ce priveşte infectarea cu noul coronavirus. Printre altele, Arafat a ţinut să precizeze că 5,7% dintre testele efectuate au fost pozitive.

Mai mult, Raed Arafat a atras atenţia că "zilnic intră cazuri multe de Covid pe Terapie Intensivă, iar acest lucru este îngrijorător". Ba chiar, într-o intervenţie avută la Digi 24 şi menţionată de news.ro, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut trimitere şi la cei tineri susţinând că "avem inclusiv mulţi tineri care ajung la Terapie Intensivă" şi făcând trimitere la un subofiţer ISU din Bistriţa care a murit de coronavirus la 44 de ani, "după ce a stat câteva zile la Terapie Intensivă, intubat". Subofiţerul nu ar fi fost vaccinat.

Raed Arafat a amintit că s-a revenit la carantinarea de localităţi în România

În plus, Raed Arafat a amintit şi că "pentru prima dată după câteva luni intervine din nou carantinarea unor localităţi" şi a transmis un mesaj ferm precizând că "nu aruncăm vina pe oameni dar, în final, depinde de noi cum ne protejăm".

Pe de altă parte, Raed Arafat s-a declarat dezamăgit de faptul că "avem o rată mică de vaccinare la personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, undeva la 38-39%, spre deosebire de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, unde rata de vaccinare ar fi undeva la 80%, dar numărul de personal nu este aşa de mare, cred că suntem 100 şi ceva de oameni".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Raed Arafat, cu trei zile înainte de începutul noului an şcolar: "Este îngrijorător că intră cazuri multe de Covd pe Terapie Intensivă zilnic"