Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Raed Arafat: "Suntem în alertă maximă. Toate ISU din judeţele cu cod portocaliu fac tură dublă"

Şi la centru, şi pe plan local, autorităţile iau măsuri excepţionale. Toate centrele de intervenţie din județele vizate de codul portocaliu au fost activate.

de Redactia Observator

la 29.09.2024 , 13:55

"Chiar acum am avut o discuţie la nivelul centrului de comandă din minister cu domnul ministru de Interne Predoiu şi o discuţie internă prin videoconferinţă cu colegii de la ANM. La Galaţi s-a dat un cod roşu general, motiv pentru care a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar decizia de acolo este trecerea la evacuarea populaţiei din 21 de localităţi din zonele care sunt limitrofe apei şi din zonele care au fost afectate la inundaţiile precedente, plus persoanele vulnerabile.

Judeţele care sunt cu coduri portocalii, li s-a recomandat de ieri să ia toate măsurile preventive pe care le consideră necesare, mai ales în zonele vulnerabile, în zonele unde populaţia este în vârstă sau unde există persoane cu dizabilităţi sau care locuiesc singure. Suntem în alertă maximă în toate zonele, au fost dublate efectivele şi fiecare ISU care are cod portocaliu în judeţ are tură dublă. La Galaţi, rămân în continuare cei 1.000 de pompieri suplimentari trimişi", a declarat Raed Arafat pentru Observator.

"În acest moment, singurul judeţ în care se face o evacuare mai largă este Galaţi. Dar sunt şi alte judeţe care analizează puncte specifice dacă este nevoie de pregătire pentru evacuare sau de evacuare efectivă. Fiecare judeţ trebuie să decidă ce măsuri trebuie luate, împreună cu Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă", a mai precizat Raed Arafat.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Raed Arafat: "Suntem în alertă maximă. Toate ISU din judeţele cu cod portocaliu fac tură dublă"