Rafael, tânărul mort în teribilul accident de motocicletă de la Dumitriţa, putea să scape cu viaţă. Gestul care i-a fost fatal

Publicat: 23.09.2018, 20:10.
Actualizat: 23.09.2018, 20:48

O comunitate întreagă este în stare de şoc după moartea unui tânăr de 20 de ani. Bărbatul dintr-o comună din Bistriţa-Năsăud a fost ucis într-un accident de motor. Aseară, a plecat într-o cursă periculoasă, pe teren accidentat, fără nicio protecţie.

O comunitate întreagă este în stare de şoc după moartea unui tânăr de 20 de ani. Bărbatul dintr-o comună din Bistriţa-Năsăud a fost ucis într-un accident de motor. Aseară, a plecat într-o cursă periculoasă, pe teren accidentat, fără nicio protecţie. Când a încercat să urce un deal, a căzut într-o groapă adâncă. A murit la doar două luni de la căsătorie. Poliţiştii cred că dacă avea cască de protecţie ar fi putut fi salvat.

Rafael a lucrat ieri toată ziua la casa în care visa să-şi crească copiii alături de proaspăta lui soţie. Seara a vrut să se relaxeze. A luat motocicleta fratelui său şi a plecat într-o aventură pe două roţi. Căuta adrenalină, pe drumuri accidentate, spun apropiaţii. Pentru asta a mers pe un deal din satul Dumitriţa, la doar un kilometru de casă.

Parcă acum văd. Ieşea pe poartă pe motor şi a strigat nevastă-sa după el: "Nu sta mult!". Şi s-a dus. M-am uitat după el, încă mergea destul de tare, spune un vecin.

Citește și:

Pe iarba udă, Rafael a pierdut controlul motorului şi s-a prăbuşit într-o groapa adâncă de peste trei metri. Fratele l-a găsit inconşient. Echipajul medical a încercat aproape o oră să-l readucă la viaţă.

Acolo i-a fost scris. Tânăr, păcat de el. Două familii sunt distruse. Şi părinţii şi nevastă-sa, spune un apropiat.

Pentru plimbarea cu motorul, tânărul nu şi-a luat nicio măsură de siguranţă. Nu avea nici măcar cască de protecţie. Deşi asta i-ar fi putut salva viaţa.

Testele au aratat că, în cazul unul accident, casca poate reduce riscul decesului cu aproape 45%, iar rănile puternice la nivelul capului sunt astfel evitate în proporţie de aproape 70%.

Săptămâna trecută, un motociclist echipat corespunzător a scăpat cu viaţă dintr-un accident rutier violent. Bărbatul de 46 de ani a supravieţuit după ce a intrat în plin într-o maşină.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.