Antena Meniu Search
x

Video Femeie din cartierul Militari, forţată să meargă pe jos la salvarea chemată prin 112. Ambulanţa a rămas blocată între gropile pline cu apă

Probleme grave în Cartierul Militari, unde furtunile împiedică acum până şi ambulanţa să ajungă la bolnavi. Ploile au făcut ravagii în cartier azi noapte, când o femeie care avea nevoie de ajutor, a fost nevoită să meargă pe jos până la maşina de salvare. Asta după ce cu câteva zile înainte şi-a distrus maşina sub apa adunată pe stradă, şi a rămas împotmolită cu motocicleta într-o groapă. 

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 21.06.2021, 19:49

Vezi și

Mara a suferit la propriu în urma inundaţiilor din cartierul Militari. Locuieşte pe o stradă care se transformă în lac la fiecare ploaie. Zilele trecute şi-a spart baia de ulei a maşinii, iar cu motocicleta a căzut într-o groapă din apropierea casei. 

Mara: Săptămâna trecută am spart o baie de ulei, acum două săptămâni am căzut cu motocicleta în aceeaşi baltă.

Aseară a avut nevoie însă de îngrijire medicală, aşa că a chemat ambulanţa. "Şoferul m-a sunat să îmi spună că nu are cum să avanseze sub nicio formă. Am încercat să îi explic cum să ocolească ansamblul, dar nu găsea adresa nici măcar pe Waze", ne-a povestit Mara.

Ambulanţa a rămas blocată între gropile pline cu apă

Pe acelaşi subiect

Când în sfârșit a găsit-o, a dat de altă problemă: drumul plin de hârtoape și bălți ca pe ulițele satului.

Adrian Lupușor - reporter Observator: Ambulanta a venit pe un drum asfaltat și s-a împotmolit in dreptul unei bălți uriașe. Moment in care soferul a decis ca nu mai poate înainta. Așa ca a sunat pacienta și-a cerut sa vina aici, in strada, unde de altfel a și fost consultată. 

Femeia şi-a făcut curaj şi s-a urcat în maşina proprie pentru a ajunge la ambulanţa blocată între gropi.

Mara, pacientă: Probabil s-a gândit că stricând maşina nu mai poate ajunge la următoarele urgenţe. A fost vorba de o chestie intestinală, m-a palpat, s-a ocupat de tot aşa cum trebuie, specificându-mi la final că ar fi fost mai ok să fie consultul făcut în poziţie orizontală.

Femeia se gândeşte cu groază ce se putea întâmpla dacă era un caz de viaţă şi de moarte. 

Mara, pacientă: După o ploaie mai sănătoasă se inundă tot ansamblul. Nu sunt nici măcar canale. Nu poţi să ieşi din casă de apă.

În cartierele din jurul Bucureştiului s-a construit haotic, aşa că sistemnele de canalizare nu mai fac faţă. Ori de câte ori plouă, străzile se inundă, iar oamenii sunt nevoiţi să suporte neputincioşi efectele unei decizii care poate să-i coste uneori chiar viaţa. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Femeie din cartierul Militari, forţată să meargă pe jos la salvarea chemată prin 112. Ambulanţa a rămas blocată între gropile pline cu apă