Antena Meniu Search
x

Război deschis între Biserică şi un afacerist pe brandul Arsenie Boca. Scandalul uriaş a ajuns şi la Patriarhie

Război deschis între Biserică şi afaceristul maghiar care susţine că deţine drepturile de proprietate asupra imaginii şi numelui Părintelui Arsenie Boca. Poliţiştii au fost chemaţi să intervină în centrul Aradului.

Vezi și

Război deschis între Biserică şi afaceristul maghiar care susţine că deţine drepturile de proprietate asupra imaginii şi numelui Părintelui Arsenie Boca. Poliţiştii au fost chemaţi să intervină în centrul Aradului. Au confiscat dintr-un magazin toate icoanele şi suvenirurile cu imaginea celui considerat Sfântul Adealului. Este chiar dosar penal. A reacţionat imediat şi Patriarhia.

În centrul oraşului Arad, poliţia a fost chemată să scoată dintr-un magazin toate obiectele şi suvenirurile cu imaginea Părintelui Arsenie Boca. Acest tânăr susţine cu acte că deţine licenţa pentru Brandul Boca. A cumpărat-o de la deţinătorul mărcii, un cetăţean maghiar stabilit în Marea Britanie, care şi-a obţinut toate drepturile asupra imaginii şi numelui Părintelui, la Oficiul European de Proprietate Intelectuală. 

Lucian Buzlea, avocatul proprietarului mărcii Arsenie Boca:

Noi nu am incalcat legea, s-a facut o revervare la nivel european, s-a admis. 

Gheorghe Emanuel, deţinătorul licenţei:

Potrivit legilor, orice produs vandut cu insemnele parintelui AB constituie infractiunea  de ciontrabanda daca nu exista un element licentiator. 

Poliţia sesizată la 112 a descins în magazin şi a confiscat icoane. 

Lorena Radu, purtător de cuvânt la IPJ Arad:

Politistii au dispus indisponibiizarea tutiror produselor care purtau insemnele unei marci  inregistrate. 

Multe magazine din zonă au fost notificate de deţinătorul mărcii că nu au voie să folosească imaginea Părintelui Ardealului pe niciun produs, decât cu acordul său. Interdicţia îi vizează şi pe comercianţii care vând brăţări şi fotografii, în apropierea Mănăstirii Prislop, unde Părintele este înmormântat. Demersul a scandalizat Biserica. 

Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt la Episcopia Devei şi Hunedoarei

E ca si cum cineva ar vrea sa inregitreze marca proprie asupra lui Mihai Eminescu, este o situatie similara. Intr-un context juridic serios, o astfel de chestiune este cu neputiinta. 

Ca răspuns, Arhiepiscopia Bucureştilor a trimis o somaţie celui care susţine că este deţinătorul drepturilor de proprietate asupra imaginii Părintelui Arsenie Boca. Biserica îl acuză că obţine profituri ilegale. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române:

Tot ce ţine de patrimoniul cultural duhovnicesc, simbolic al Bisericii Ortodoxe Române nu poate fi însuşit de o persoană privată. 

Lucian Buzlea, avocatul proprietarului mărcii Arsenia Boca:

Nu intra sub incidenta si protectia Bisericii pentru ca nu este Sfant in Biserica Ortodoxa Romana.

Presa locală a scris că proprietarul maghiar al mărcii Arsenie Boca ar fi implicat într-un alt dosar de fraudă, instrumentat de DIICOT. Acum, lupta dintre el şi Biserică pentru imaginea şi numele Părintelui Ardealului ar putea ajunge în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Război deschis între Biserică şi un afacerist pe brandul Arsenie Boca. Scandalul uriaş a ajuns şi la Patriarhie