Antena Meniu Search
x

Război contra proxeneților și smugglerilor români

34 de grupări infracţionale specializate în trafic de persoane au fost destructurate în primele zece luni ale anului

34 de grupări infracţionale specializate în trafic de persoane au fost destructurate în primele zece luni ale anului.

Un număr de 34 de grupări infracţionale specializate în trafic de persoane au fost destructurate, în primele zece luni ale anului, în urma a 545 de percheziţii domiciliare efectuate de Poliţia Română, prin structurile de combatere a traficului de persoane, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat.

Sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR, în primele zece luni ale anului 2016 poliţiştii au înregistrat 404 de sesizări penale din acest domeniu (plângeri, denunţuri, din oficiu). 

În cadrul activităţilor, 317 persoane au fost reţinute, 275 au fost arestate, iar faţă de 131 a fost dispusă măsura controlului judiciar. 

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au organizat 159 de acţiuni operative şi au efectuat 545 de percheziţii domiciliare, iar pentru recuperarea prejudiciilor cauzate au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 30 de imobile, 51 de autoturisme, precum şi a sumelor de 2.780.000 de lei, 300.000 de euro şi 1.730 USD. 

În cadrul activităţilor au fost destructurate 34 de grupări infracţionale, 197 de membri ai acestora fiind cercetaţi, dintre care 98 au fost arestaţi.

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a traficului de persoane, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Război contra proxeneților și smugglerilor români