Antena Meniu Search
x

Războiul șezlongurilor. Operatorii din Mamaia au fost puși să-și mute mobilierul de plajă de lângă țărm

Telenovela plajelor lărgite de pe Litoral pare fără sfârşit. Deşi n-au voie să amplaseze şezlonguri lângă apă, operatorii de plaje din Mamaia le-au dus, totuşi, din ce în ce mai aproape de ţărm. Aşa că cei de la Apele Române le-au dat un ultimatum: ori le ridică, ori vor fi demolate cu buldozerul. Aseară, sute de piese de mobilier de plajă au fost cărate înapoi pe vechile amplasamente. 

de Redactia Observator

la 04.08.2021, 09:01

Vezi și

Cum au avut la dispoziţie doar câteva ore pentru eliberarea plajei, unii operatori au angajat oameni ca să termine treaba la timp. 

Reporter: Când v-aţi apucat? 

Angajat: Pe la vreo şase, cam aşa. 

Reporter: V-a zis cineva să le strângeţi? 

Pe acelaşi subiect

Angajat: Cine ne plăteşte, doamnă! Ale cui sunt! Nu ştiu să vă zic mai multe! 

Turiștii și-au exprimat încă de la începutul sezonului estival nemulțumirea în legătură cu plaja lărgită. 

Turişti: Era mai bine cum era înainte. Omul vrea să stea căt mai aproape de apă. Nu să stea la 100 de m de apă, nu să stea departe. 

Turist: Nu cred că e bine. Trebuia să-i lase, pentru că omul dacă vine vrea să stea aproape de apă, nu?

Turistă: Noi, românii, încercăm să scoatem bani din orice, din păcate, şi nu ştim ce înseamnă calitatea serviciilor noastre. Şi noi vrem cantitate. 

Imaginile suprinse cu o dronă în Mamaia arată cel mai bine cum malul mării a fost cucerit încet-încet de şezlonguri, umbrele şi măsuţe aşezate lângă apă pe plajele lărgite. Confom legii, operatorii pot ocupa doar vechea plajă, care a rămas departe de ţărm.

Noua plajă, care s-a creat prin lărgirea ei, nu poate fi închiriată deoarece. nu figurează în acte, fiind un teritoriu nou pentru România. În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Războiul șezlongurilor. Operatorii din Mamaia au fost puși să-și mute mobilierul de plajă de lângă țărm