Antena Meniu Search
x

Video Razii în Bucureşti şi Ilfov. Poliţiştii au amendat aproape 40 de şoferi care aveau defecţiuni la maşină sau modificări ilegale

A fost razie de proporţii, azi noapte, în Bucureşti şi Ilfov. Sute de şoferi au fost traşi pe dreapta de către agenţii de la Rutieră, care au vrut să se asigure că aceştia nu s-au urcat băuţi sau drogaţi la volan. Dar şi dacă maşinile lor au probleme tehnice. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 31.03.2024, 11:33

Vezi și

În Capitală, 38 de şoferi au fost amendaţi cu peste 20.000 lei pentru că aveau maşinile modificate ilegal. 15 au rămas şi fără certificatele de înmatriculare. Ca o noutate, politiştii din Ilfov au verificat identitatea conducătorilor auto prin intermediul unei aplicaţii digitale care diminuează timpul de aşteptare al şoferilor din timpul controalelor.

Anne Ciolcă, IPJ Ilfov: În acest context, politiştii procedează la scanarea documentelor de identitate, iar rezultatele verificărilor apar în câteva secunde. În acest mod, se reduce substanţial interacţiunea dintre poliţist şi persoana legitimată.  

Cum funcţionează noua aplicaţie a poliţiei

Structurile MAI vor folosi noua aplicație eDAC pentru verificarea documentelor de identitate care va scana documentul, va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date și va afișa imediat informații în cazul în care vorbim despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicție.

„În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând de duminică este operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Este vorba despre aplicația eDAC, care va fi folosită de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări) pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta. Noua aplicație va fi folosită de pe telefoane mobile și tablete, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului”, potrivit unui comunicat de presă.

Aplicația va scana documentul prezentat de către persoana verificată (carte de identitate, pașaport), va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date și va afișa imediat informații în cazul în care vorbim despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicție. Totodată, în aplicație va fi afișată fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Razii în Bucureşti şi Ilfov. Poliţiştii au amendat aproape 40 de şoferi care aveau defecţiuni la maşină sau modificări ilegale