Antena Meniu Search
x

Reacţia Episcopiei Maramureşului, după ce o ucraineancă l-a acuzat de agresiune sexuală pe părintele Agaton, stareţul Mănăstirii Petrova

Acuzaţii grave la o mănăstire din Maramureş. O femeie de 22 de ani din Ucraina susţine că ar fi fost hărţuită sexual chiar de stareţul lăcaşului de cult în timp ce femeia se afla în gazdă. Din primele cercetări ale poliţiştilor, se pare că stareţul nu ar fi la prima abatere, însă Episcopia Maramureşului spune că Părintele Agaton nu a avut nicio problemă în 20 de ani.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 14:43

Vezi și

Femeia din Ucraina care susţine că a fost agresată sexual în Mănăstirea Petrova l-a reclamat pe stareţul mănăstirii. Episcopia Maramureşului face verificări interne şi spune că în 20 de ani nu a existat nicio abatere în comportamentului preotului

Femeia în vârstă de 22 de ani, refugiată din Ucraina, care a depus plângere la Poliţie pe motiv că ar fi fost agresată sexual l-a reclamat pe stareţul Mănăstirii Petrova. Preotul inspector Andrei Pop, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, a declarat pentru News.ro, că de la debutul războiului din ţara vecină mănăstirea Petrova a primit aproape 1000 de refugiaţi şi nu a existat nicio plângere la adresa părintelui stareţ, care este în acest post de aproape două decenii.

Părintele Andrei Pop a explicat că Mănăstirea Petrova a asigurat, de la începutul războiului, masă gratuită şi cazare pentru aproape o mie de persoane, mănăstirea punând la dispoziţia celor aflaţi în dificultate şi veniţi de peste graniţă 40 de locuri de cazare. 

„Până acum nu am primit niciun fel de sesizare şi menţionez faptul că părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamaţie sau de abatere a comportamentului dânsului”, a declarat preotul Andrei Pop. 

Pe acelaşi subiect

Ce acuzaţii face tânăra

Acesta a precizat că poliţiştii au audiat mai multe persoane din rândul personalului mănăstirii, dar şi dintre refugiaţi, dar nu au formulat un răspuns cu privire la concluziile trase în urma acestor audieri. 

Nu ştim oficial să aibă vreo calitate oficială în dosar, este plângere pe numele lui, atât. Care se cercetează - şi m-am informat de la Poliţie - încă nu au un rezultat concret al anchetei” , a menţionat preotul Andrei Pop. 

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a precizat că la nivelul episcopiei se face o verificare internă cu privire la această situaţie, iar concluzia va fi „raportată şi la cercetările pe care le face poliţia”.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterul Observator Simona Vasiac, tânăra refugiată susţine că a fost pipăită de stareţ.

Se pare că tânăra a intrat în ţară prin Vama Sighet şi a primit de la voluntarii Unicef un bilet spre Bucureşti. Cum nu avea niciun plan concret, fata a fost în final luată de preot, care primea la rândul său refugiate prin cortul Unicef, la mănăstire.

Președintele asociației a rugat-o pe una din voluntare să o caute pe fată după câteva zile să vadă dacă este bine, iar aceasta s-ar fi plâns că nu. Au căutat un translator şi în scurt timp povestea avea să iasă la suprafaţă. Voluntarii au plecat după ea la mănăstire, au cazat-o la un motel din Sighet şi au convins-o să depună plângere. Fata este acum internată în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacţia Episcopiei Maramureşului, după ce o ucraineancă l-a acuzat de agresiune sexuală pe părintele Agaton, stareţul Mănăstirii Petrova