Antena Meniu Search
x

Video Reacţia experţilor la imaginile cu jandarmul care îi potoleşte pe bătăuşii din Costineşti. Agresorii, temuţi în tot Braşovul

Toleranţă zero pentru supranumitii bombardierii care fac scandal pe plajă. Mesajul vine de la Palatul Victoria, de la premierul Marcel Ciolacu. Le-a cerut jandarmilor şi poliţiştilor să acţioneze ferm, după violenţele de la Costineşti, unde mai mulţi turişti au atacat forţele de ordine. 

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 19:48

Vezi și

"Gunoaiele!"

"Dar de ce dai?" 

"Jandarmul dă cu piciorul!"

"Bă, dar de ce dai, băi?"

Pe acelaşi subiect

"Uite ce face poliţia!" 

"Rupe-mi cătuşele! Încearcă, frate! Nuu!"

"Băi, pentru nişte vorbe l-aţi lovit?"

Bătaia de la Costineşti, dintre turişti, jandarmi şi poliţişti a ajuns şi pe agenda premierului României. 

Marcel Ciolacu, premierul României: "Trebuie toleranță zero față de toți așa-zișii bombardieri care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul în România. Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului Guvern și a tuturor oamenilor de bun-simț din această țară." 

Cosmin Andreica, Europol: "Premierul şi Guvernul nu ne spun sub ce formă li se asigură protecţia juridică a forţelor de ordine. Acei agresori vor fi victime în ochii unor avocaţi şi se vor depune pângeri penale împotriva poliţiştilor şi jandarmilor. Ceea ce înseamnă că şi jandarmul în cauză va fi nevoit ca din banii proprii să îşi achite serviciile unui avocat care să îl apere." 

Jandarmul filmat în timp loveşte cu pumnul un scandalagiu agresiv şi cu forţele de ordine este căsătorit şi are trei copii. A luptat în Legiunea Străină şi a fost rugbist de performantă. 

Aurel Murguleț, antrenorul de rugby al jandarmului: "Era un jucător deosebit, şi talentul şi înălţimea şi fizicul îl ajutau, dar avea o mentalitate deosebită. În rugby dacă nu ai educaţia de acasă nu rezişti."

Bătăuşii pe care s-a dus să îi potolească sunt temuţi în tot Braşovul pentru agresivitatea lor. Împotriva lor au fost depuse mai multe plângeri. 

Reacţia experţilor la imaginile cu jandarmul care îi potoleşte pe bătăuşii din Costineşti

Acţiunea în forţă a jandarmului a stârnit controverse. Un instructor care îi învaţă pe jandarmi şi poliţişti tehnici de intervenţie spune că ofiţerul a acţionat ca la carte.

Iulian Dinu, instructor: "Din punctul meu de vedere jandarmul practic se apără în urma unei agresiuni fizice."

Reporter: "A lovit cu pumnul, cu palma e un mod bun de a reacţiona? Aşa trebuie să fie?"

Iulian Dinu: "Aflându-se în pericol putea să lovească cu orice are la îndemână. Nu a fost nici prea blând nici prea exagerat raportat practic, la situaţia de faţă."

Legea spune clar: chemaţi să aplaneze un scandal, jandarmii trebuie să îi someze mai întâi verbal pe cei implicaţi. 

Cristina Filip, reporter Observator: "Dacă agresorul nu încetează după somaţie, se poate trece la nivelul următor: forţa fizică. Jandarmul poate lovi cu pumnii, picioarele sau orice parte a corpului şi poate apela inclusiv la tactici de autoapărare din sporturile de contact: judo, box sau karate."

Dacă nici acum scandalagii nu se opresc, forţele de ordine sunt obligate să treacă la următorul nivel. Focuri de avertisment. Scenele violente de pe plaja de la Costineşti au fost o lecţie pentru mulţi turişti.

Turistă: "Cred că  noi ar trebui să fim un pic mai educaţi." 

Andreea Filip, reporter Observator: "Incidentul care a vazut loc în urmă cu 3 zile, aici în staţiunea Tineretului, a fost dat uitării. Turiştii care se află pe plajă încearcă să uite scenele violete, scenele brutale şi îşi continuă vacanţa. Trebuie, însă, să aibă foarte mare grijă. Steagul roşu este în continuare arborat şi asta înseamnă pericol."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Reacţia experţilor la imaginile cu jandarmul care îi potoleşte pe bătăuşii din Costineşti. Agresorii, temuţi în tot Braşovul