Antena Meniu Search
x

Video Reacţia şoferului care s-a trezit cu maşina zgâriată de un jandarm, după ce a parcat-o în mijlocul drumului

Un jandarm a zgâriat o maşină parcată neregulamentar. Gestul de vandalism a fost surprins de camerele de supraveghere şi astfel proprietarul autoturismului a descoperit cine este vinovat. Psihologii spun că sunt astfel manifestări sunt semne de grandomanie ale unor justiţiari ascunşi sub uniformă. Şefii militarului au deschis o anchetă.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 23.02.2023, 19:53

Vezi și

Un șofer indisciplinat din București a plătit scump faptul că a parcat neregulamentar. Nu a luat amendă, ci s-a trezit cu maşina distrusă de un jandarm.

Cosmina Balint, reporter Observator: Omul legii a fost surprins de camera de supraveghere chiar în această intersecție. A scos mâna pe geam, iar cu un obiect ascuțit a zgâriat cele două uși și aripa mașinii.

În imagini, se vede cum loganul Jandarmeriei face câteva manevre pentru a se apropia cât mai mult de autoturismul parcat neregulamentar. După ce zgârie maşina, echipajul își continuă liniștit drumul. Când s-a întors, proprietarul a rămas fără cuvinte.

Proprietarul mașinii: Aveam o urgență, am lăsat mașina parcată mai în mijlocul drumului, am intrat, mi-am făcut treaba. Când am ieșit de acolo mi-am găsit mașina zgâriată. M-am uitat de jur împrejur, căutam camere să văd dacă pot să aflu ce s-a întâmplat. Am rămas uimit.

Pe acelaşi subiect

Omul legii lucrează de peste 15 ani în jandarmerie

După ce a văzut cine e vinovat de vandalism, bărbatul a mers la poliție pentru a depune plângere. Își recunoaște partea sa de vină, dar...

Proprietarul mașinii: Asta nu înseamnă că trebuie să îmi distrugi bunul. Înseamnă să suni la Poliție, la Poliția Locală, să chemi să îmi dea o amendă.

Omul legii lucrează de peste 15 ani în jandarmerie, iar șefii nu știu să fi avut antecedente. Îl testaseră psihologic chiar la finalul lunii trecute, iar rezultatele nu dădeau de gândit.

Keren Rosner, psiholog: Sunt acei justițiari care au impresia că felul lor de a gândi și regulile proprii sunt cele care ar trebui să guverneze. Gestul, chiar dacă a fost izolat, a fost generat de așa-zisa pedeapsă imediată, care ar trebui să facă victima să înțeleagă că a greșit.

Incidentul a ajuns până la Jandarmeria Capitalei, acolo unde a fost deschisă o anchetă internă.

Mihai Vornicu, Jandarmeria Capitalei: Este un comportament care nu se justifică în nicio situație. Dacă se va constata că fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii vom acorda tot sprijinul organelor abilitate să soluționeze acest incident regretabil.

Nu este prima oară când imaginea Jandarmeriei Capitalei este pătată de intervenții riscante sau chiar jenante. În urmă cu aproape cinci ani, un autocar al instituției a depăşit un tramvai și a evitat, la limită, impactul frontal cu o altă garnitură. Șoferul era un plutonier major cu zece ani vechime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Reacţia şoferului care s-a trezit cu maşina zgâriată de un jandarm, după ce a parcat-o în mijlocul drumului