Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unei pasagere după ce o locomotivă şi-a lovit vagoanele, în Gara Basarab. A fost deschis dosar penal

Dosar penal pentru vătămare corporală şi distrugere în cazul accidentului feroviar din Capitală. 15 călători au fost răniţi după ce locomotiva unui tren privat a intrat cu viteză în propriile vagoane, la care urma să se cupleze. Procurorii vor să îi audieze pe conductor şi pe martori pentru a afla ce s-a întâmplat. Principala ipoteză: locomotiva ar fi avut o problemă la sistemul de frânare. 

de Denisa Dicu

la 20.07.2024 , 19:49

"Deci, nu a avut frâne! A dat cu locomotiva direct în toate vagoanele astea! Vagoanele sunt pline de călători!". Sunt mărturiile unei pasagere, imediat după impact. Călătorii care se aflau în cele şase vagoane au simţit o izbitură puternică în momentul în care locomotiva a încercat să se cupleze. 

A fost activat planul roşu de intervenţie

Imediat, 13 ambulanţe şi echipaje SMURD au ajuns de urgenţă la faţa locului. Peronul Gării Basarab s-a transformat într-un spital mobil. "Având în vedere numărul mare de potenţiale victime, a fost impusă activarea planului roşu. În urma evenimentului au rezultat 15 victime, dintre care opt au fost transportate la spital", a declarat Ştefan Eduard, purtător de cuvânt ISUBIF.

Vezi și

Şi mecanicul de tren a primit îngrijiri medicale. Din fericire niciunul dintre călători nu a avut răni grave. Mulţi au suferit însă atacuri de panică. Abia se urcaseră în trenul privat, în Gara de Nord, cu destinaţia Braşov, iar când au ajuns Gara Basarab au aflat că trebuie schimbată locomotiva. Mulţi dintre ei erau în picioare în aşteptarea procedurii de cuplare. Din acest motiv, mulţi călători au căzut unii peste alţii şi au fost loviţi de bagaje. 

Pe acelaşi subiect

Cursa spre Braşov a fost reluată după mai bine de o oră

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Sectorului 1, au deschis acum o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, distrugere și semnalizare falsă. Cazul va fi cercetat şi de Agenţia de Investigare Feroviară Română.

Accidentele pe calea ferată se ţin lanţ, mai ales din cauza vechimii garniturilor. Cel mai grav a avut loc anul trecut, în martie, când o locomotivă a intrat cu 75 de kilometri la oră într-un tren de călători în gara din Galaţi. Atunci conductorul trenului a murit, iar şeful de tren, mecanicul şi un călător au fost răniţi. 

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Reacţia unei pasagere după ce o locomotivă şi-a lovit vagoanele, în Gara Basarab. A fost deschis dosar penal