Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Accident grav în Gara Basarab, după ce o locomotivă s-a ciocnit de propriile vagoane la cuplare: 15 pasageri răniţi, dintre care opt au ajuns la spital

Un accident grav s-a produs în Gara Basarab. O locomotivă s-a ciocnit de propriile vagoane. Din primele date, 15 persoane au fost rănite şi  au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, după c

de Redactia Observator

la 19.07.2024 , 20:31

În urma unei coliziuni produse între două garnituri de tren, s-a intervenit pentru acordarea de prim ajutor calificat călătorilor. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor care intervin la fața locului. 

La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale disponibile, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și un spital mobil.

În urma coliziunii, ocupanții s-au autoevacuat pe peron, până la sosirea pompierilor.  Până la acest moment, 15 persoane, cu leziuni minore, au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital.

Vezi și

Mai mulţi călători au făcut atacuri de panică. La faţa locului au intervinit mai multe echipaje care ajută răniţii. Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat. 

Pe acelaşi subiect

Locomotiva a rămas fără frâne

Ştire iniţială: Mai multe persoane au fost rănite, vineri seară, după ce o locomotivă a lovit vagoanele la care urma să se cupleze, după ce ar fi rămas fără frâne. Incidentul, în care a fost implicată locomotiva operatorului privat Regio Călători, va fi anchetat de Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Ministerului Transporturilor, a avut loc o coliziune între o locomotivă Regio Călători şi vagoanele la care trebuia să se cupleze. Astfel, locomotiva ar fi rămas fără frâne şi s-a ciocnit de vagoane.

În urma impactului, unii dintre călătorii care erau în tren au fost răniţi. În Gara Basarab au ajuns mai multe echipaje medicale, care le acordă îngrijiri persoanelor rănite.

Incidentul va fi anchetat de AGIFER.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Accident grav în Gara Basarab, după ce o locomotivă s-a ciocnit de propriile vagoane la cuplare: 15 pasageri răniţi, dintre care opt au ajuns la spital