Antena Meniu Search
x

Recensământ 2022. De ce au intrat românii buluc pentru autorecenzare online. Cum poți face autorecenzarea în 2 paşi

Recensământul informatizat al populației și locuințelor a debutat cu stângul. Site-ul dedicat s-a blocat după primele ore de la debutul autorecenzării. Formularele pot fi accesate online de orice doritor până pe 15 mai.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 15:30

Vezi și

Site-ul conceput de Institutul Național de Statistică pentru autorecenzare nu este funcțional încă din prima zi a lansării acestuia, luni, 14 martie. INS a anunțat că platforma a fost suprasolicitată, astfel că este necesară suplimentarea resurselor tehnice. "Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro. Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat!”, a transmis INS.

Ce beneficii au cei care nu mai aşteaptă acasă vizita recenzorului

”Cei care nu așteaptă acasă vizita recenzorilor, au parte de o zi liberă plătită, fie că lucrează la stat sau la privat. Pentru a beneficia însă de asta, trebuie să se autorecenzeze și să urmeze toți pașii de pe platforma de autorecenzare. Însă luni dimineață, platforma a picat și nu putea fi accesată nici la prânz. La fel nici în centrele de autorecenzare asistată, site-ul nu putea fi accesat. Cei care nu doresc să ia parte la această etapă, pot aștepta varianta clasică în care recenzorii vor sosi la domiciliu.Vor bate la ușă în perioada 16 mai -17 iulie” a relatat reporterul Observator Simona Vasiac.

Cum poți face autorecenzarea în 2 paşi

Pe acelaşi subiect

Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România (care trăieşte pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni) se poate autorecenza în 2 paşi:

Pasul unu: persoana accesează Platforma de autorecenzare autorecenzare.insse.ro şi completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăşi şi pentru membrii gospodăriei din care face parte; persoanele se loghează cu Codul Numeric Personal, după care, în cursul validării, acesta este înlocuit cu un cod de 40 de caractere.

Pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” şi chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Autorecenzarea este disponibilă populaţiei, în perioada 14 martie-15 mai 2022 şi se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.) Autorecenzarea online asistată se poate face în spaţii special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.  RPL2021, Recensământul Populației îi Locuintelor este primul din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se va desfăşura cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei totale a informaţiilor. Informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021 se găsesc la www.recensamantromania.ro, site-ul pe care se găseşte şi Platforma de autorecenzare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Recensământ 2022. De ce au intrat românii buluc pentru autorecenzare online. Cum poți face autorecenzarea în 2 paşi