Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Termenul limită s-a prelungit până pe 24 iulie. În Bucureşti, puţin peste jumătate din populaţie a completat formularul

Autorităţile au prelungit termenul de recenzare până pe 24 iulie. Chiar dacă la nivel naţional rata recenzării este de 84%, în unele zone situaţia este critică: de pildă în Capitală unde puţin peste jumătate din populaţie a completat formularul.

de Angela Bertea

la 14.07.2022, 13:53

Vezi și

Judeţul Botoşani este primul care a finalizat recenzarea populaţiei. Autorităţile din judeţ au declarat că recenzorii au completat chestionarele pentru toţi cei 365.000 de locuitori. De altfel, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică au apelat şi la sprijinul medicilor de familie, preoţilor şi poliţiştilor locali pentru a-i convinge pe oameni să participe la recensămâmt. INS a anunţat că şi judeţul Vrancea a finalizat procesul de recenzare a populaţiei.

La polul opus se află judeţul Timiş. Cu câteva zile înainte de expirarea termenului, Timişoara număra undeva la 16.000 de locuitori, din cei 300.000 de oameni care ar fi trebuit să se recenzeze. Iar judeţul Timiş, per total, deşi era estimat undeva la 700.000 de locuitori s-au recenzat aproximativ jumătate. În Bucureşti, procentul este puţin peste 55%. Recensământul este obligatoriu, iar cei care nu completează formularele riscă amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei. Cei care nu s-au recenzat mai au timp să primească vizita recenzilor sau se pot adresa centrelor special amenajate până pe 24 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Recensământ 2022. Termenul limită s-a prelungit până pe 24 iulie. În Bucureşti, puţin peste jumătate din populaţie a completat formularul