Antena Meniu Search
x

87 de imigranți ilegali au fost opriți de Poliția de Frontieră, la Capul Midia! Refugiații, între care zeci de copii, au venit pe mare, cu o ambarcațiune

Imagini aeriene surprind o intervenţie a Poliţiei de Frontieră Constanţa pe o plajă unde și-au făcut apariția mai mulți imigranți ilegali. Refugiații au ajuns pe teritoriul românesc cu o ambarcațiune cu care au traversat Marea Neagră.

Imagini aeriene surprind o intervenţie a Poliţiei de Frontieră Constanţa pe o plajă unde și-au făcut apariția mai mulți imigranți ilegali. Refugiații au ajuns pe teritoriul românesc cu o ambarcațiune cu care au traversat Marea Neagră.

Grupul de imigranți ilegali a ajuns pe plajă în zona Capului Midia, unde, așa cum arată imaginile, a fost întâmpinat de polițiștii de frontieră. Mai multe mașini ale echipelor de intervenție pot fi văzute în zonă, dar și ambarcațiuni ale Gardei de Coastă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Imaginile surprind, de asemenea, barca folosită de imigranți pentru a ajunge în teritoriul românesc.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, pescadorul cu imigranți a fost detectat dimineață, la ora 06.35, la 14 mile marine est de Midia, în afara apelor teritoriale ale țării. Vasul se îndrepta către țărmul românesc. 

Două nave ale Gărzii de Coastă și alte două nave ale ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare) s-au apropiat de vasul cu imigranți, însă aceștia nu au răspuns avertismentelor și nu s-au oprit pentru a fi verificați de autorități, se afirmă în comunicat.

În jurul orei 10.05, ambarcațiunea a ajuns la țărm, în apropierea portului Midia, iar de la bord au coborât, pe plajă, 87 de imigranți - 48 bărbați, 16 femei și 23 de copii, care au fost preluați de Poliția de Frontieră.

Potrivit comunicatului, ”poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta".

România, o nouă rută pe traseul imigranților ilegali?

Nu este însă primul incident de acest fel, produs în ultima vreme în România. Luna trecută, un grup de 69 de imigranți a încercat să intre în România, tot de pe mare. Zeci de copii se aflau la bordul vasului.

Grupul de refugiați, majoritatea irakieni, era însoțit și de două călăuze - un bulgar și un cipriot. Înmulțirea incidentelor cu imigranții ilegali care forțează intrarea în România, inclusiv de pe mare, provoacă îngrijorarea autorităților, care iau în calcul inclusiv varianta ca țara noastră să fi devenit o rută pe traseul refugiaților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » 87 de imigranți ilegali au fost opriți de Poliția de Frontieră, la Capul Midia! Refugiații, între care zeci de copii, au venit pe mare, cu o ambarcațiune