Antena Meniu Search
x

Video Restricţii de noapte la racla Sf. Parascheva. Primăria îi îndeamnă pe pelerini să vină doar pe timpul zilei

E sau nu e voie la pelerinaj noaptea în weekend? Este întrebarea pe care şi-o pun credincioşii aflaţi la Iaşi, oraş cu o incidenţă de peste 8 la mia de locuitori.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.10.2021, 11:21

Vezi și
  • Restricţii de noapte la racla Sf. Parascheva. Primăria îi îndeamnă pe pelerini să vină doar pe timpul zilei

După o săptămână în care s-a spus că nu vor fi restricţii pentru pelerinii care vin după ora 20.00 chiar dacă Iașul are o incidenţa de peste 8 la mia de locuitori, seara trecută mai multe grupuri au fost oprite către baldachinul din curtea Catedralei, pe motiv că în intervalul 20 seara şi 5 dimineaţa nu se circulă în Iaşi. Astfel pelerinii au fost bulversați, s-au văzut nevoiți să se întoarcă din drum fiind opriţi de patrule mixte și să revină după ora 5 dimineața când nu mai sunt restricții. Seara trecută însă nimeni nu a mai fost oprit, după ora 20.00 erau la rând şi oameni din alte localităţi, din alte judeţe din ţară fără să mai fie astfel de restricţii de circulaţie pentru pelerini.

19.000 de pelerini au trecut până acum pe la racla Sf. Parascheva

Pentru a evita situaţiile neplăcute, cei de la primărie i-au îndemnat pe pelerini să încerce să vină pe timpul zilei sau în timpul săptămânii atunci când nu sunt restricţii, iar oamenii care au de gând să vină la pelerinaj în acest weekend să calculeze momentul în care pleacă de acasă în aşa fel încât să nu ajungă în acel interval orar în care sunt restricţii.

Până acum au trecut pe la racla Sf. Parascheva aproape 19.000 de pelerini şi cei mai mulţi sunt aşteptaţi în ziua de hram, pe data de 14 octombrie. Racla va rămâne aici spre închinare până în data de 15 octombrie, oamenii sunt rugaţi să păstreze regulile cu care s-au obişnuit deja, să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţarea socială. Iar dacă doresc neapărat să sărute racla nu le itnerzice nimeni acest lucru, însă cei mai mulţi preferă doar să o atingă cu mâna sau cu diferite obiecte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Restricţii de noapte la racla Sf. Parascheva. Primăria îi îndeamnă pe pelerini să vină doar pe timpul zilei