Antena Meniu Search
x

Reţineri în cazul tonei de cocaină găsite în şalupa răsturnată la Tulcea. O a doua şalupă, descoperită

Cazul şalupei răsturnat la Tulcea, plină cu aproape o tonă de cocaină, este foarte atent instrumentat de autorităţile române şi se pare că deja s-a alcătuit un cerc de suspecţi. Dintre aceşti suspecţi, 8 persoane au fost reţinute, potrivit unor surse.

Droguri descoperite şi în cea de-a doua şalupă Vezi și

Cazul şalupei răsturnat la Tulcea, plină cu aproape o tonă de cocaină, este foarte atent instrumentat de autorităţile române şi se pare că deja s-a alcătuit un cerc de suspecţi. Dintre aceşti suspecţi, 8 persoane au fost reţinute, potrivit unor surse.

De asemenea, cea de-a doua şalupă ar fi fost găsită de autorităţile române, iar în interiorul acesteia ar mai fi fost găsite încă 3 kilograme de droguri. Printre persoanele reţinute s-ar afla şi cetăţeni străini, precizează aceleaşi surse.

Două şalupe încărcate cu droguri, una s-a răsturnat

O şalupă avariată şi abandonată pe malul Mării a fost descoperită de un cioban, într-un golf situat la 12 kilometri depărtare de Sfântu Gheorghe. Bărbatul s-a apropiat de epavă, ca să vadă dacă nu cumva e cineva rănit sau are nevoie de ajutor, mai ales că în zonă tocmai lovise o furtună puternică.

Pe acelaşi subiect

Apropiindu-se, bărbatul a observat printr-o spărtură a navei răsturnate mai multe pachete care conţineau un praf alb şi a anunţat imediat Poliţia.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit aproape 1 tonă de droguri în şalupa răsturnată, cu o valoare aproximativă de piaţă de 200 de milioane de euro. Imediat, au fost demarate cercetări, mai ales că existau informaţii că în zonă trecuseră recent două şalupe, în care se aflau cetăţeni români şi străini.

Droguri descoperite şi în cea de-a doua şalupă

Surse informează că şi cea de-a doua şalupă a fost descoperită şi, la fel ca în prima, au fost găsite droguri. În barcă se aflau 3 kilograme de cocaină, probabil abandonate de traficanţi. Anchetatorii cred că transportul uriaş de droguri venea de pe mare.

De asemenea, potrivit unor surse, mai multe reţineri au fost efectuate de autorităţi în acest caz, după stabilirea unui cerc de suspecţi.

Ministrul Carmen Dan: "Captura nu a fost întâmplătoare"

Deşi captura uriaşă a fost atribuită iniţial întâmplării sau şansei, oficialii neagă acest lucru şi precizează clar că nu a fost o captură întâmplătoare. Afirmaţia a fost făcută de ministrul de Interne Carmen Dan şi întărită de inspectorul general al Poliţiei Române, la conferinţa pentru prezentarea bilanţului Poliţiei Române pentru anul 2018.

Cercetările în acest caz continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Reţineri în cazul tonei de cocaină găsite în şalupa răsturnată la Tulcea. O a doua şalupă, descoperită