Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 100 de mașini clasice pe pista de raliuri, la Retromobil Fest

Dacă cei mai mulţi dintre noi ne lăudăm cu noua maşină, la Retromobil Fest s-au adunat oamenii care se bucură de maşinile vechi. S-au înscris peste 100 de particpanţi, cei mai mulţi dintre ei fiind profesionişti în domeniu.

de Redactia Observator

la 14.07.2018 , 23:53

Dacă cei mai mulţi dintre noi ne lăudăm cu noua maşină, la Retromobil Fest s-au adunat oamenii care se bucură de maşinile vechi. S-au înscris peste 100 de particpanţi, cei mai mulţi dintre ei fiind profesionişti în domeniu. Astăzi au avut loc cursele pentru calificare, iar mâine se va desfăşura marea finală.

Maşina lui Horaţiu este un model din 1961. O conduce de cinci ani, iar anul trecut i-a adus premiul întâi în categoria maşinilor clasice. 

Pentru Horaţiu provocarea este să păstreze autoturismul într-o stare foarte bună. De aceea, viteza este un detaliu important. 

Vezi și

HORAŢIU BĂIAŞU:

Mergi undeva în 40-50, depinde de maşină. Dacă vrei să ţi-o protejezi, mergi undeva în 50. 

Nu e un eveniment al bărbaţilor. Femeile au condus şi ele maşini vintage. Iar copiii au participat la cursa dintre London Bus şi Optimus Prime. 

Cea mai grea competeţie e între proprietarii maşinilor de epocă.  

IORGOS LADOPULOS, preşedinte al Comisiei Sportive Retromobil

Maşini speciale sunt chiar foarte multe. Sunt Morganuri, maşinile americane, inclusiv motociclete. Cea mai veche maşina este din 1928, este un Ford A.

Astăzi au turat motoarele pentru antrenament. Mâine intră în cursa finală. Ocupanţii primelor trei locuri vor pleca în Istanbul, unde vor testa cele mai valoase maşini retro. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Peste 100 de mașini clasice pe pista de raliuri, la Retromobil Fest