Antena Meniu Search
x

Video Revelionul, petrecere de groază pentru animale. Zgomotele puternice de la artificii le-au îngrozit pe patrupede, spun veterinarii

Dacă pentru oameni e un moment de bucurie, pentru animale noaptea de Revelion aduce groază. Zgomotele puternice de la artificii sau petarde le îngrozesc pe patrupede atât de tare încât unele pur şi simplu nu rezistă fizic, atrag atenţia doctorii. Aşa că nu puţini dintre proprietarii de animale şi-au petrecut miezul nopţii dintre ani având grijă de ele.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 08:09

Vezi și

Boni este din rasa Boxer. E bucuroasă că s-a terminat petrecerea de revelion. Stăpâna ei a avut grijă de ea şi de alţi câini ai vecinilor în timpul nopţii.

"Este pur şi simplu un spectacol barbar. Stau la etajul 11 şi până acolo se auzeau petardele. Dârdâiau de frică cu pătura peste ei şi eu călare peste ei, ei tremurând", a spus stăpâna. Cele mai multe dintre animale au exact aceeaşi reacţie. Zeci de animale traumatizate au ajuns la cabinetele veterinarilor. Pentru unele, şocul a fost prea puternic.

"Din păcate, am avut şi cazuri nefericite în care a fost prea mult impact pentru ele şi nu au reuşit dar am avut şi cazuri de ambulanţă. De obicei şi ambulanţa se deplasează la cazuri de genul ăsta. În stările de genul acesta. de obicei, apar apar crizele neurologice şi în cel mai rău caz poate să apară şi decesul cauzat de boli cardiace sau neurologice De obicei, animăluţele care se sperie mai uşor pot să sufere. Tratamentul este medicamentos anxiolitic cel mult până la sedare în cazurile cele mai grave", a explicat Bianca Huţanu, medic veterinar.

Ce spun dresorii

Pe acelaşi subiect

Pentru că auzul unui câine este de trei ori mai puternic decât al unui om, opt din 10 câini suferă din cauza zgomotelor insuportabile, spun dresorii.

"Perioada aceasta a revelioanelor petrecerilor, nunţilor este percepută de cele mai multe ori ca nişte stări de război. Cel mai important este stăpânul. Câinele să aibă încredere în tine, în stăpân. Există mai multe răspunsuri pe care un câine le are în faţa pericolului: fugă, atac-confruntare, evitare sau predare", a spus dresorul Tudor Ionescu.

Şi pisicile pot fi speriate de sunetele puternice. Joaca cu alte animale de companie le poate distrage de la zgomotele de petarde sau artificii din această perioadă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Revelionul, petrecere de groază pentru animale. Zgomotele puternice de la artificii le-au îngrozit pe patrupede, spun veterinarii