Antena Meniu Search
x

Revoltă la Ivești, zeci de oameni în stradă după ce s-a prelungit carantina cu 14 zile [Video]

Este scandal la Ivești, un sat din județul Galați, acolo unde carantina a fost prelungită cu încă 14 zile. Zeci de oameni au ieșit pe străzi, furioși din cauza deciziei luate de autorități.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.10.2020, 11:25

Zeci de oameni au ieșit în stradă, pentru a protesta față de prelungirea carantinei
Revoltă la Ivești, zeci de oameni în stradă după ce s-a prelungit carantina cu 14 zil - Observator
  • Scandal în satul Ivești, carantinat pentru o lună
  • Oamenii au ieșit revoltați pe străzi

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de prelungire a carantinei zonale din comuna Ivești, județul Galați, la solicitarea CJSU.

Astfel, carantina este prelungită începând de marți pentru o perioadă de 14 zile.

„Începând cu data de 27.10.2020 ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile se prelungește măsura de carantinare zonală a comunității cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Ivești, județul Galați”, a anunțat Prefectura Galați.

Decizia i-a nemulțumit pe localnici, care au au ieșit revoltați pe străzi.

Filtre de poliție la intrarea / ieșirea din Ivești

Autoritățile au stabilit rute ocolitoare pentru zona carantinată, astfel: D.J. 255 Izvoarele - Slobozia Conachi – Pechea - ieșire D.J. 251 - Costache Negri – Cudalbi – ieșire D.J. 254 - Grivița, D.J. 253 Umbrărești intersecție cu D.J. 254 B – Grivița.

În zona carantinată este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare, iar intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine.

De asemenea, se interzice deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Ivești, dar și circulația persoanelor și a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00, excepție fac bolnavii cronici aflați în evidențele unităților sanitare, femeile gravide, urgențele medicale.

Potrivit Prefecturii, este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici de pe raza comunei carantinate în intervalul orar 06.00 - 22.00 pe baza unor documente justificative și este interzisă intrarea în zona carantinată a operatorilor economici ce desfășoară activități de curierat și care livrează/preiau comenzi la/de la cetățenii unității administrative-teritorială carantinate.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Revoltă la Ivești, zeci de oameni în stradă după ce s-a prelungit carantina cu 14 zile [Video]