Antena Meniu Search
x

Român condamnat la 10 ani de închisoare în SUA, pentru trafic de arme de 17 MILIOANE DE DOLARI

Un român a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost acuzat că a conspirat cu doi foști oficiali europeni pentru a vinde arme în valoare de 17 milioane de dolari. Din păcate, clienții erau polițiști sub acoperire, care s-au prezentat a fi rebeli columbieni.

Român condamnat la 10 ani de închisoare în SUA, pentru trafic de arme de 17 MILIOANE DE DOLARI

Un român a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost acuzat că a conspirat cu doi foști oficiali europeni pentru a vinde arme în valoare de 17 milioane de dolari. Din păcate pentru el, clienții erau polițiști sub acoperire, care s-au prezentat a fi rebeli columbieni.

Flaviu Virgil Georgescu, de 44 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, dupa ce un juriu federal l-a găsit vinovat pe acuzații, inclusiv de faptul că a conspirat să ucidă polițiști.

La proces, Georgescu a negat totul și a pretins că el s-a angajat în afacere pentru a ajuta CIA, el solicitând agenției, în 2012, să-l informeze cu privire la un complot al grupării columbiene FARC.

Georgescu, cetățean SUA născut în România, a fost arestat în Muntenegru, în 2014, ca urmare a unei operațiuni a US Drug Enforcement Administration. Lolaltă cu Georgescu, a mai fost arestat Cristian Vintilă,  un fost director al unei agenții românești cu obiect de activitate vânzarea de arme și Massimo Romagnoli, un fost membru al parlamentului din Italia.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vintila, 46 de ani, și Romagnoli, 45 de ani, au pledat vinovați pentru acuzații legate de terorism și au fost de acord să depună mărturie împotriva lui Georgescu. Ambii bărbați au fost condamnați în septembrie la patru ani de închisoare.

Georgescu, care a susținut tot timpul că a căutat să ajute CIA, este de așteptat să facă apel. Românul a fost angajat al Biroului Federal de Investigații ca informator, la începutul anilor 2000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Român condamnat la 10 ani de închisoare în SUA, pentru trafic de arme de 17 MILIOANE DE DOLARI