Antena Meniu Search
x

Un român îşi cinsteşte ţara de la 6000 km distanţă și devine viral pe net: "Vreau să văd poze cu sarmale, murături și mititei"

Inventivitatea unui român ne-a făcut faimoşi până în Bangladesh. Acolo unde un bucureştean a convins doi localnici să transmită un mesaj pentru România Centenară. Bengalezii au învăţat câteva cuvinte în română şi şi-au pus tricolorul la gât.

Vezi și

Inventivitatea unui român ne-a făcut faimoşi până în Bangladesh. Acolo unde un bucureştean a convins doi localnici să transmită un mesaj pentru România Centenară. Bengalezii au învăţat câteva cuvinte în română, şi-au pus tricolorul la gât şi ne-au adresat un îndemn devenit viral: nu uitaţi să postaţi fotografii cu sarmale de Ziua Naţională.

Este o zi toridă de toamnă în Bangladesh. În timp ce se delectează cu nişte eugenii, Sujon are o propunere pentru amicul său, Joşim:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Să găseşti un român printre cei 11 milioane de locuitori ai capitalei bengaleze este ca şi cum ai căuta acul în carul cu fân. Un steag tricolor pe un tuk-tuk aduce însă o rază de speranţă.

Se numeşte Iulian Manole şi a plecat din Crângaşi în Australia de 27 de ani, pe când era adolescent. Nu şi-a uitat, însă, niciodată ţara şi prietenii rămaşi în urmă. Pentru că afacerile îl poartă des şi în Bangladesh, şi-a convins prietenii făcuţi acolo să realizeze filmul devenit viral.

Iulian Manole, autorul filmului: Am încercat să fac o filmare, să fie ceva diferit, pentru a atrage atenţia românilor asupra acestui mare eveniment. M-am întâlnit cu aceşti băieţi, le-am spus ce vreau să fac, cu foarte mult entuziasm au spus că da, au făcut totul pe gratis, nu m-a costat niciun ban.

După ce au făcut rost de traducător, bengalezii pot în sfârşit să spună ce-şi doresc de la români, de Ziua Naţională.

Aşa că oriunde în lume vă aflaţi în acea zi, vreau să vă văd că vă strângeţi împreună şi comemoraţi împreună acest vis, mare vis, care a fost împlinit de străbunicii voştri în urmă cu 100 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un român îşi cinsteşte ţara de la 6000 km distanţă și devine viral pe net: "Vreau să văd poze cu sarmale, murături și mititei"