Antena Meniu Search
x

Român urmărit internațional, prins în Bacău. Tânărul căutat de francezi pentru viol și tentativă de omor se ascundea într-o casă din Onești

Un tânăr băcăuan în vârstă de 30 de ani, urmărit penal de către autorităţile judiciare franceze pentru fapte de lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, a fost prins de către poliţiştii din Oneşti. Bărbatul fusese dat în urmărire naţională şi internaţională.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 12:05

Român urmărit internațional, prins în Bacău. Tânărul căutat de francezi pentru viol și tentativă de omor se ascundea într-o casă din Onești - news.ro

Bărbatul pe numele căruia autorităţile franceze au deschis o anchetă penală are 30 de ani şi este din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Bacău. El a fost prins de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. El se ascundea într-o locuinţă din Oneşti.

”Cel în cauză se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, fapte prevăzute de Codul penal francez”, informează Poliţia judeţeană Bacău.

Bărbatul și-ar fi sechestrat iubita, tot româncă

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că victima infracţiunilor de care este acuzat românul este o tânără în vârstă de 29 de ani, care fusese concubina lui. Femeia este româncă, iar faptele au fost comise în luna iunie a acestui an pe teritoriul Franţei.

Suspectul a fost escortat cu sprijinul luptătorilor pentru acţiuni speciale Bacău şi prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în Arestul I.P.J Bacău. Autorităţile române au demarat demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Român urmărit internațional, prins în Bacău. Tânărul căutat de francezi pentru viol și tentativă de omor se ascundea într-o casă din Onești