Antena Meniu Search
x

Români de nota 10! O tânără în vârstă de 15 ani este singura româncă de la Academia de Balet Balşoi!

Are 15 ani şi este singura elevă din România care a fost acceptată la celebra Academie de Balet din Rusia. Aceasta este o importantă rampă de lansare pentru cei mai buni balerini din întreaga lume

Practică baletul de la trei anişori, iar munca de atâţia ani se cunoaşte acum. Francesca Velicu este singura româncă elevă la una dintre cele mai prestigioase şcoli de dans din lume, Academia de Balet Balşoi din Moscova, unde au absolvit balerini celebri, precum Maia Plisetskaya, scriu cei de la Adevărul.

A fost descoperită la una dintre cele mai importante competiţii din lume de la New York, fiind invitată cu bursă în cadrul Academiei ruseşti pentru un curs de vară. Acum, Francesca a devenit eleva lor, însă nefiind din Rusia, aceasta a fost nevoită să plătească 18.000 de euro pe an. "Am participat la YAGP, la semifinala pe Europa, în Paris, unde am obţinut locul II, iar apoi, în finală de la New York,unde am obţinut bursă la cursurile de vară organizate de Balşoi şi în urma acestei burse am primit invitaţia să studiez la şcoala lor. Pur şi simplu mi-au trimis invitaţia pe e-mail".

După 12 ani de muncă, tânăra româncă poate spune că şi-a văzut visul cu ochii! Momentan, face tot posibilul pentru a urca pe cele mai mari scene ale lumii, mai ales că este una dintre cele mai bune balerine din cadrul Academiei. "Sincer, chiar dacă sunt aici doar de trei luni, am fost de multe ori remarcată... Chiar am fost singura nou-venită care a dansat în spectacolul de Crăciun, aşa că pot spune că sunt printre cei buni. De altfel, sunt foarte mulţi elevi buni, iar clasa mea este una dintre cele mai remarcate clase. Mai mult, eu am intrat la clasa de rusoaice, deşi ar fi trebuit să intru la cea de străini".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Români de nota 10! O tânără în vârstă de 15 ani este singura româncă de la Academia de Balet Balşoi!