Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cinci români au murit în explozia din Cehia! Anunţul făcut de MAE în urmă cu puţin timp (Video)

Cinci din cele şase persoane care au murit în urma exploziei produsă la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, sunt români.

de Redactia Observator

la 23.03.2018 , 08:25

Trei români au murit în cumplita explozie de la rafinăria din Cehia! Anunţul de ultimă oră făcut de MAE

Cinci din cele şase persoane care au murit în urma exploziei produsă la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, sunt români.

UPDATE 08:20 - Încă două dintre victimele exploziei produse la uzina chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, a anunţat MAE.

 'Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment', a informat MAE.

Articolul continuă după reclamă

Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităților competente detalii suplimentare și pentru a acorda asistență de specialitate.

De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor cetățenilor români decedați.

Ancheta autorităților locale cu privire la acest incident este în curs de desfășurare.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situația și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsuflețite", a transmis MAE.

Cel mai grav accident industrial în Cehia din 1984

Acesta este cel mai grav accident industrial înregistrat în Cehia din 1984. 

Explozia s-a produs în timpul operaţiunii de golire a unui rezervor de combustibil şi aditivi din rafinăria aflată la 30 de kilometri la nord de Praga. Victimele nu făceau parte din personalul rafinăriei, ci lucrau pentru firme angajate să pregătească închiderea instalaţiilor, pentru ample lucrări de modernizare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile au mobilizat cinci unităţi de salvare şi două elicoptere.

Rafinăria este deţinută de o companie poloneză şi împarte aceeaşi platformă industrială cu o uzină petrochimică. Localnicii s-au temut de eventuale scurgeri de substanţe toxice, dar experţii au confirmat că nu există niciun pericol. 

Ancheta asupra cauzelor accidentului ar putea dura câteva luni. Presa cehă crede că ar putea fi vorba fie de aprinderea spontană a gazelor rămase în rezervor, fie de neglijenţă sau de nerespectarea procedurii de golire. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Cinci români au murit în explozia din Cehia! Anunţul făcut de MAE în urmă cu puţin timp (Video)