Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video România continuă să fie campioană în Europa la tragedii pe şosele: 81 de morţi la 1 milion de locuitori. Care sunt cele mai sigure drumuri

România este în continuare campioană campioană în Europa la numărul de accidente rutiere mortale. În plus, şoselele noastre sunt cele mai periculoase din UE, spun oficialii de la Bruxelles. 

de Simona Vasiac

la 11.10.2024 , 14:30

Peste 20.000 de persoane îşi pierd viaţa, anual, în accidentele rutiere care au loc pe drumurile din Uniunea Europeană. Statistic, rata mortalităţii este de 46 de decese la un milion de locuitori.

România și Bulgaria, campioane la morți pe șosele

Cele mai sigure drumuri le găsim în Suedia şi Danemarca, iar la polul opus se află Bulgaria şi România. Vorbim despre o rată de 82 de decese la un milion de locuitori, în cazul Bulgariei, şi 81 de decese în cel al României. 

Vezi și

Polonia a raportat un declin de 35% al numărului deceselor cauzate de accidente rutiere între 2019 şi 2023, în timp ce Irlanda a înregistrat un avans de 32%.

Faţă de anul 2019, rata accidentelor mortale a scăzut cu 10/, dar este prea puţin, având în vedere obiectivele Uniunii Europene. Astfel, săptămânal, 400 de persoane îşi pierd viaţa în urma accidentelor de circulaţie, în timp ce obiectivul UE este zero accidente mortale până în anul 2050.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » România continuă să fie campioană în Europa la tragedii pe şosele: 81 de morţi la 1 milion de locuitori. Care sunt cele mai sigure drumuri