Antena Meniu Search
x

România cumpără 18 drone Bayraktar TB2 din Turcia. Contractul, în valoare de 321 de milioane $

Armata Română va fi dotată cu 18 drone turceşti, pentru care statul va plăti peste 300 de milioane de dolari. Vorbim despre celebrele Bayraktar TB2, aparate de zbor care au devenit un simbol al rezistenței ucrainene în fața armatei ruse. După ce dronele vor ajunge în România, tara noastră va deveni, după Polonia, a doua din Europa care cumpără astfel de echipamente militare. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 13:45

România cumpără 18 drone Bayraktar din Turcia. Contractul, în valoare de 321 de milioane $
România cumpără 18 drone Bayraktar din Turcia. Contractul, în valoare de 321 de milioane $ - Profimedia Images

"România, prieten, vecin la Marea Neagră și aliat NATO, adaugă #BayraktarTB2 SİHA la inventarul său. Această capacitate strategică, prin care s-au câștigat multe bătălii, este un nou semn al parteneriatului nostru strategic cu România. 🇹🇷🤝🇷🇴 ", este mesajul ambasadorului turc la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vor fi achiziționate 3 sisteme de drone, fiecare cu 6 platforme. În total Armata va dispune de 18 drone de tip Bayraktar TB2 și 6 platforme. Potrivit surselor oficiale, dronele vor intra în dotarea Forțelor Terestre Române, scrie publicaţia Defense România. Contractul este în valoare de 321 de milioane de dolari.

Contractul, în valoare de 321 de milioane $

În septembrie 2022, Ministerul Apărării şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona aeronave fără echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 produse de Baykar pentru aproximativ 300 de milioane de dolari, în aşteptarea aprobării din partea Parlamentului.

Dronele urmează să fie livrate la Timişoara, unde Forţele Aeriene Române operau Baza Aeriană 93, care găzduia avioane MiG-23 înainte de a fi retrase din uz, scrie Mediafax. Aceste achiziţii urmează să contribuie la ambiţiile stabilite în cadrul proiectului de înzestrare a Armatei Române, care urmăreşte dotarea cu echipamente militare şi sisteme de armament noi, care să asigure flexibilitate, cunoaştere extinsă a situaţiei şi putere de foc sporită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » România cumpără 18 drone Bayraktar TB2 din Turcia. Contractul, în valoare de 321 de milioane $