Antena Meniu Search
x

România este pe lista "Nivelul patru: nu călătoriţi" a SUA, din cauza Covid-19. Mesajul transmis de autorităţile americane

SUA au adăugat, săptămâna aceasta, 116 ţări la lista sa consultativă "Nivelul patru: nu călătoriţi". Printre aceste state se numără România, Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic și Germania.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.04.2021, 09:57

România este pe lista "Nivelul patru: nu călătoriţi" a SUA, din cauza Covid-19. Mesajul transmis de autorităţile americane - shutterstock.com

Înainte de actualizare, recomandarea Departamentului de Stat viza 34 din aproximativ 200 de state ale lumii. Acum pe acestă listă se găsesc 150 de state.

"Nu călătoriți în România din cauza COVID-19. Citiți pagina COVID-19 a Departamentului de Stat  înainte de a planifica orice călătorie internațională.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au emis un aviz de sănătate de călătorie de nivel 4 pentru România din cauza COVID-19, indicând un nivel foarte ridicat de COVID-19 în țară. Vizitați pagina COVID-19 a Ambasadei pentru mai multe informații despre COVID-19 în România. Există restricții care afectează intrarea cetățenilor SUA în România.

Dacă decideți să călătoriți în România:

Pe acelaşi subiect
  • Consultați pagina web a Ambasadei SUA referitoare la COVID-19.
  • Vizitați pagina web a CDC pe  Travel și COVID-19.
  • Înscrieți-vă în  Programul de înscriere Smart Traveler  ( STEP ) pentru a primi alerte și pentru a vă facilita localizarea în caz de urgență.
  • Urmăriți Departamentul de Stat pe  Facebook și Twitter.
  • Consultați  Raportul privind criminalitatea și siguranța  pentru România.

Cetățenii americani care călătoresc în străinătate ar trebui să aibă întotdeauna un plan de urgență pentru situații de urgență. Consultați lista de verificare a călătorului", este mesajul transmis de autorităţile americane.

Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească

Departamentul de Stat a anunţat că această mişcare nu implică o reevaluare a situaţiilor actuale de sănătate din unele ţări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat".

Potrivit mediafax.ro, recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească.

Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „reconsideră călătoriile".

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic.

Lista completă a ţărilor aflate pe listă şi a actualizărilor privind recomandările este disponibilă AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » România este pe lista "Nivelul patru: nu călătoriţi" a SUA, din cauza Covid-19. Mesajul transmis de autorităţile americane