Antena Meniu Search
x

România poate primi vaccin Covid pentru 10,7 milioane de persoane, potrivit contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer

Autorităţile române au anunţat că România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea anti-Covid a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.12.2020, 13:52

10.000 de doze cu vaccin Covid au ajuns în România. Ţara noastră are dreptul la 10 milioane de doze. - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii. Săptămâna viitoare mai ajung în România 144.000 de doze, a anunţat Cîţu, după cele 10.000 de doze care au fost livrate deja României. În 2019, România avea o populaţie de 19,41 milioane de locuitori.

10 milioane de doze de vaccin Covid pentru România

Florin Cîțu: "Campania de vaccinare începe în același timp în România și în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile. Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicarea pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu; în completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru"

Comisia Europeană anunţă că urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Evaluarea celui de-al doilea vaccin Covid, în ianuarie

La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obține recomandarea din partea EMA și autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeași manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România poate primi vaccin Covid pentru 10,7 milioane de persoane, potrivit contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer