Video

România, prima ţară din UE care a început vaccinarea copiilor: "Nici nu mi-am dat seama când a băgat acul"

De Ema Schweninger.
Publicat: 03.06.2021, 08:25.
Actualizat: 03.06.2021, 08:34

România este prima ţară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani. În prima zi, doar la un singur centru, s-au imunizat peste 32 de copii. Toţi cu gândul să plece în vacanţe şi să stea cât mai mult cu prietenii pe afară, fără să se îmbolnăvească de coronavirus. 

Ştefan are 15 ani. Vrea să plece în vacanţă cu familia, în Grecia. S-a imunizat pentru a scăpa de carantină la întoarcere şi pentru a se feri de COVID.

Nici nu mi-am dat seama când a băgat acul. A fost foarte rapid.

Citește și:

Copiilor li se administrează două doze, la o distanţă de trei săptămâni, exact ca adulţilor. La nivel naţional, nu există încă o centralizare a tuturor copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani imunizaţi ieri. Cert este că, în jur de 3.600 de copii au fost programaţi până acum în platformă de către părinţi.

Radu Cristian - coordonatorul centrului de vaccinare: Cel mai mic avea 12 ani şi un pic, abia împliniţi. El a fost cel mai curajos dintre toţi. Absolut niciun benefiar nu a avut niciun fel de problemă. toţi după vaccin au stat 15 minute în zona de postvaccinare după care au plecat fericiţi.

România este prima ţară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani.

Germania şi Polonia vor începe pe 7 iunie, iar Franţa şi Estonia vor vaccina copiii din toamnă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.