Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România se pregăteşte să convingă Consiliul European că merită un loc în spaţiul Schengen terestru. Migraţia ilegală, în scădere

Finalul anului ne-ar putea scăpa de cozile din vămi. Ungaria, care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, a promis că intrarea României şi cu granițele terestre în spațiul Schengen este o prioritate. Oficialii s-au pregătit deja pentru momentul în care vom adera la spaţiul terestru de liberă circulaţie. Până atunci însă, în principalele vămi începem şi terminăm vacanţa la coadă. 

de Ana Grigore

la 09.08.2024 , 09:03

Poliţistii de frontieră au luat măsuri compensatorii până când vom adera si terestru la Spațiul Schengen. Supravegherea aeriană la graniţa dintre România şi Bulgaria a fost intensificată. Traficul este monitorizat atent cu un elicoper. 

Măsurile împotriva migraţiei ilegale

Oficialii români şi bugari încearcă să-i convingă pe străini că ne-am făcut lecţiile şi suntem gata să renunţă la graniţele terestre. S-au luat măsuri suplimentare pentru a preveni migraţia ilegală. 

Vezi și

"La noi, anul acesta, migraţia ilegală este puţin mai mică faţă de anul trecut. Aceasta depinde de situaţia noastră de la graniţa cu Turcia unde cazurile sunt mai puţine decât anul trecut şi la noi la frontiera bulgaro-română migraţia este în scădere", declară Dimitar Chorbadzhiev, director Direcția Regională a Poliției de Frontieră Ruse.

Pe acelaşi subiect

Pentru că Podul Prieteniei este în lucru, poliţia de frontieră a decis relaxarea controalelor în sezonul turistic. Vacanţele spre Bulgaria şi Grecia încep de obicei la coadă. Verificarea actelor durează. Uneori chiar mult. 

Timp uriaş de aşteptare la vămi

Aceste controale de la frontieră vor dispărea în momentul în care România va intra pe deplin în Schengen. La unele puncte de frontieră, în momentul de faţă, se aşteaptă chiar şi mai bine de două ore pentru a putea ieşi din ţară.

Potrivit estimărilor poliţiei de Frontieră, la vama Giurgiu, unul dintre cele mai aglomerate puncte în perioada concediilor, timpul maxim de aşteptare a fost de 150 de minute. 

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » România se pregăteşte să convingă Consiliul European că merită un loc în spaţiul Schengen terestru. Migraţia ilegală, în scădere