Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bulgarii au început repararea podului Giurgiu - Ruse cu o slujbă. De ce sunt supăraţi pe autorităţile române

Au început lucrările pe podul care leagă Giurgiu de Ruse. Fără aglomeraţie, cu o slujbă dar şi cu critici ale ambasadorului Bulgariei la adresa oficialilor români. Acesta susţine că dacă autoritățile de la Bucureşti și-ar fi dat interesul, era funcţională şi o linie de feribot între cele două oraşe. 

de Bogdan Dinu

la 10.07.2024 , 19:30

Cu Dumnezeu înainte. Așa au început bulgarii reparațiile pe podul care leagă Giurgiu de Ruse. După slujbă, muncitorii au blocat o bandă, cu utilaje, și au deviat traficul pe cealaltă parte a drumului.

La ambele capete ale șantierului au fost montate astfel de semafoare, care le permit șoferilor să circule alternativ pe banda rămasă deschisă. Spre exemplu, acest semafor ține culoarea verde aproape două minute.

În primele ore după blocarea parțială a podului nu au existat ambuteiaje semnificative.

Vezi și

"E ora 13 și 30 de minute, ne pregătim să trecem podul Giurgiu-Ruse, să ne întoarcem din Bulgaria către România. Este ora 13 și 40 de minute. 10 minute am petrecut pe podul Giurgiu-Ruse", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Rute alternative pentru şoferi

În funcție de valorile de trafic și de stadiul lucrărilor, timpul de așteptare ar putea însă să crească. Rutele alternative ar fi în Dolj, punctul de trecere de la Calafat-Vidin, în Constanța, Negru Vodă sau punctul Silistra-Ostrov, în Călărași. Şi bacul poate fi o soluție, pe la Zimnicea și Bechet.

Oficialii bulgari spun că s-ar fi putut călători de la Giurgiu la Ruse și cu feribotul, dacă partea românească a lucrării era finalizată.

"Oricine vă va spune că partea bulgară a feribotului este gata de funcționare. În luna aprilie 2022 am primit asigurări că facilitatea de feribot Ruse-Giurgiu poate fi funcțională la loc în cel mult 40 de zile", spune Radko Vlaikov, ambasadorul Bulgariei.

"Vorbim de o afacere sută la sută privată. În acest moment, statul român ce a avut de făcut a făcut. Am concesionat deja o suprafață de teren pe care am montat deja tot ce înseamnă infrastructură, adică gherete, alte tipuri de utilități de care avem nevoie. În acest moment se poate folosi această zonă de bac, pentru că drumul deși încă nu ne-a fost donat, este în stare bună de funcționare. Drumul comunal este și el în stare bună de funcționare", a declarat Alin Șerbănescu, CNAIR.

Ambasadorul l-a criticat pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

"Un oficial, nu vrem să spunem neinformat sau incompetent, a declarat că podul va fi închis în totalitate. Și cu toate că domnia sa a avut celeritatea de a se corecta numai la două sau trei ore după prima declarație, acestea au fost destule pentru a se crea consecințe oribile pentru publicul larg", spune spune Radko Vlaikov, ambasadorul Bulgariei.

Lucrările ar urma să dureze 730 de zile. Autoritățile din Bulgaria spun că motivul pentru care au ales să nu mute perioada de începere a şantierului este că își doresc să respecte termenul de finalizare.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Bulgarii au început repararea podului Giurgiu - Ruse cu o slujbă. De ce sunt supăraţi pe autorităţile române