Antena Meniu Search
x

Românii, îndemnaţi prin RO-Alert să se protejeze şi să se vaccineze anti-covid. Valeriu Gheorghiţă: "O să trimitem alerte săptămânal"

România e în plin val 4 al pandemiei. Au fost raportate aproape 15.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi peste 300 de decese.

Românii, avertizaţi prin RO-Alert să se protejeze şi să se vaccineze. Valeriu Gheorghiţă: "O să trimite alerte săptămânal"

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 10,93, iar în aceste condiţii autorităţile au decis să trimită un mesaj de avertizare prin Ro-Alert.

"RO-Alert: alertă extremă. În contextul creşterii accelarate a ratei de infectare la nivel naţional cu virusul SARS-Cov-2, pentru protejarea sănătăţii dumneavostră şi a celor din jur, informaţi-vă din surse oficiale şi respectaţi măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică. Alegeţi să vă vaccinaţi acum împotriva COVID-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro", este mesajul transmis de autorităţi prin sistemul RO-Alert.

Mesaje trimise săptămânal

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că românii ar trebui să se obişnuiască de acum încolo cu astfel de mesaje venite prin RO-Alert. ""În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-COV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice"", a declarat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei şedinţe la Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Românii, îndemnaţi prin RO-Alert să se protejeze şi să se vaccineze anti-covid. Valeriu Gheorghiţă: "O să trimitem alerte săptămânal"