Video

Românii blocaţi în Elveţia au ajuns într-un final acasă: "Am fost duşi la hotel, cazaţi, condiţiile foarte ok..."

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 11:08.
Actualizat: 22.07.2021, 11:09

Cei 150 de români rămaşi în Elveţia după ce avionul lor a lovit o scară mobilă din aeroport, au ajuns în cele din urmă acasă. Cu o întârziere de mai bine de 24 de ore, avionul a aterizat aseară pe Aeroportul din Cluj. Ancheta privind incidentul aviatic este în plină desfăşurare.

După 24 de ore petrecute fără voia lor în Elveţia, pasagerii zborului Basel-Cluj-Napoca se îmbarcă, în sfârşit, pentru a porni spre casă. Avionul lor fusese avariat marţi, atunci când, în timpul unor manevre pe pistă, aripa a lovit o scară mobilă.

"Nu s-a simţit decât o mică zrduncinătură, ca şi cum ar fi trecut cu roata avionului peste ceva denivelare... s-a oprit avionul, şi-au cerut scuze..." / "Toată lumea era pregătită de decolare, avionul presurizat, trebuia să dea cu spatele s-a simţit o bufnitură... ".

Românii au fost cazaţi gratuit la Basel

Citește și:

Avionul nu a suferit daune vizibile. Chiar şi aşa, aeronava a fost retrasă pentru a se face verificări.

Alex Prunean, reporter Observator: "Într-o astfel de situaţie, răspunderea ar putea să cadă pe angajaţii de la sol pentru că din locul în care s-au îmbarcat pasagerii şi până pe calea de rulare, avionul este tractat, fără ca echipajul de la bord să poată avea vreun control asupra acestuia. Tot angajaţii de la sol trebuie să se asigure că pe acest traseu nu există niciun obstacol".

Reprezentanţii companiei aeriene au asigurat cazarea gratuită a românilor, la Basel.

"Am fost duşi la un hotel, am fost cazaţi undeva în jur de ora 7, ok, condiţiile foarte ok...".

Incidentul este acum anchetat de autorităţile elveţiene.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.