Antena Meniu Search
x

Cine trebuie să treacă pe la controlul DSP din aeroportul Otopeni

Începând cu data de 13 iulie, toţi pasagerii care sosesc pe aeroportul Otopeni din ţări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde. Acest lucru semnifică că nu trebuie să efectueze un control DSP, dacă prezintă un certificat digital european COVID care atestă imunizarea sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare. Acest lucru a fost consemnat într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 18:54

Cine trebuie să treacă pe la controlul DSP din aeroportul Otopeni
Cine trebuie să treacă pe la controlul DSP din aeroportul Otopeni - Hepta

De ce se face control DSP pe aeroportul Otopeni

DSP a deschis mai multe puncte de control pe Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'' Otopeni, pentru a face o triere a pasagerilor care sosesc în România, în funcţie de culoarea ţării din care aceştia sosesc.

De asemenea, pentru a limita răspândirea virusului, au fost intensificate măsurile de dezinfecție. Spre exemplu, zona fluxului de sosiri este dezinfectată de șase ori pe zi. Mai mult, în toate spaţiile există dispensere cu gel dezinfectant pentru mâini. În ceea ce priveşte termoscanerele care ajută la detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului, există mai multe astfel de aparate. 

În ce constă controlul DSP de pe aeroportul Otopeni

Pe acelaşi subiect

Cetăţenii care sosesc în România pe aeroportul Otopeni trebuie să completeze o serie de declaraţii și să le prezinte la controlul efectuat de către personalul DSP.  Călătorii sunt rugați să-și pregătească din timp formularele solicitate la sosirea în România. Toate formularele solicitate de autoritățile sanitare pot fi descărcate de pe site-ul companiilor aeriene sau de pe site-ul Ministerului de Externe.

Cine trebuie să treacă pe la controlul DSP şi ce categorii de turişti sunt scutite

Pasagerii care sosesc pe aeroportul Otopeni din ţări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde. Acest lucru semnifică că nu trebuie să efectueze un control DSP, dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare. Mai mult, turiştii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) precizează că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile. ''Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde'', se mai arată în comunicat.

CNAB recomandă pasagerilor care sosesc din ţări aflate pe lista roşie sau galbenă să îşi completeze din timp formularul solicitat de autorităţile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau de pe site-ul Ministerului de Externe. "Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creştere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de aşteptare pentru formalităţi (check-in, control de frontieră), dar şi pentru preluarea bagajelor pot creşte în orele de vârf; totuşi, aceştia nu depăşesc, de regulă, timpii de aşteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezenţa din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm'', a mai transmis CNAB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cine trebuie să treacă pe la controlul DSP din aeroportul Otopeni