Antena Meniu Search
x

Video Românii care construiesc cele mai bune poduri: echipa de studenţi din Iaşi, premiată la Istanbul. "Unele lucruri de fineţe, doar fetele ştiu să le rezolve"

Studenții de la facultatea de construcții și instalații din Iași au arătat din nou că sunt cei mai buni la construit poduri. Tinerii au urcat pe podium și au câștigat locul întâi la unul dintre cele mai grele și importante concursuri internaționale, care s-a desfășurat la Istanbul. Au construit cel mai rezistent, aspectuos, unic și rapid de montat pod.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.05.2024 , 08:44

În doar 23 de minute, tinerii au reușit, la Istanbul, să monteze podul pe care l-au gândit, proiectat și construit. "Se poate observa podul nostru, care prezintă o parte de rezistenţă, cea cu roşu şi o parte de estetică, cea cu auriu. Avem şi aceşti tiranţi, care vor susţine greutatea care va fi plasată pe centru, cât şi pe margini", arată unul dintre ei.

Tineri campioni la construit poduri

Echipa formată din două fete și trei băieți s-a dovedit a fi cea mai pricepută și creativă. De execuție s-au ocupat, cu precădere, băieții din echipă. "Provocările au început încă din timpul execuţiei. Noi am realizat elementele brute, le-am realizat la o fabrică de aici din Iaşi, ca după aceea să venim în hală, unde am început să ne dăm seama că proiectarea nu este chiar cum ne doream noi", povestesc tinerii.

Vezi și

Cele două tinere studente, în anul patru, au reușit să dea podului și un aspect plăcut, care le-a adus și premiul pentru estetică. "Am încercat să ne gestionăm şi să facem o organizare cât mai uitlă a timpului, să fim mereu cu un pas înainte. Şi sunt unele lucruri de fineţe pe care doar fetele ştiu să le rezolve", spun ele.

"Faptul că am reuşit să obţinem, al doilea an consecutiv, locul întâi ajută la moralul studenţilor şi îi motivează pe cei care acum sunt în anul 3 să se pregătească pentru ediţia de anul viitor", a declarat Gheorghiță Boacă, şef lucrări. Tinerii s-au apucat de proiect în luna noiembrie. Este pentru a doua oară când studenții de la Universitatea Tehnică din Iași câștigă acest premiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Românii care construiesc cele mai bune poduri: echipa de studenţi din Iaşi, premiată la Istanbul. "Unele lucruri de fineţe, doar fetele ştiu să le rezolve"