Antena Meniu Search
x

Video Românii care nu fac grătar de 1 mai pot comanda meniu de mici. Preţurile sunt însă mai mari ca în alţi ani

Se apropie 1 mai, aşa că micii vor fi nelipsiţi de pe mesele multor români. Numai că, în acest an, nici măcar mititeii nu mai au preţuri...mici. Dacă la terase costă 4 lei, pe platformele care livrează mâncare preţul se apropie de 10 lei, în timp ce un meniu ajunge şi peste 40 de lei. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.04.2022, 20:05

Vezi și

Restaurantele se pregătesc pentru ziua din an în care vor vinde cei mai mulţi mici. 

Iustin Manea, bucătar: Mă aştept să vând undeva la 5.000-6.000 de mici. Într-o singură zi. Sigur. 

Alexandru Crap, şef restaurant: Ne vom pregăti cu aproximativ 80 de kg de pastă de mititei. Cred că vom avea în jur de 1.200-1.600 de mititei vânduţi. 

Iustin Manea, bucătar: O combinaţie de cărnuri. Vită, porc, oaie. Cu usturoi, multe condimente şi un jar perfect de cărbuni. Aroma secretă este berea. Şi pe mici şi în halbă. 

Pe acelaşi subiect

Micii, mai scumpi ca în alţi ani 

Preţurile sunt însă mai mari, în comparaţie cu anul trecut. Pe platformele care livrează mâncare, un singur mic costă aproape 10 lei. Iar un meniu peste 40 de lei. Nici în restaurante nu e cu mult mai ieftin. Pentru trei mici şi o porţie de cartofi prăjiţi plătim şi 37 de lei. 

Alexandru Crap, şef restaurant: Acum costă 37 de lei, puţin mai mult faţă de anii trecuţi, când era 34, am avut o creştere de 3 lei. 

Ionuţ Badea, proprietar restaurant: Anul trecut era 5 lei un mic, anul ăsta o să fie 6 lei la noi. Şi probabil că o să mai crească, dacă mai cresc preţurile. Probabil că de 1 mai n-o să mâncăm mai puţini mici, dar pe parcursul verii probabil că o să mâncăm mai puţin. 

Cu tot cu preţurile ridicate, pofticioşii nu renunţă la a gusta măcar un mic de ziua muncii. 

Mădălina Chiţac, reporter Observator: Suntem mari consumatori de mici. Datele arată faptul că, în fiecare an, românii ajung să mănânce peste 400 de milioane de mititei. Acum, pentru că urmează minivacanţa de 1 mai, ar urma să punem pe grătare 30 de milioane de mici. 

Într-o singură zi, de 1 Mai, românii vor mănânca mici cât pentru o lună întreagă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Românii care nu fac grătar de 1 mai pot comanda meniu de mici. Preţurile sunt însă mai mari ca în alţi ani