Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O familie de chinezi sărbătoreşte Paştele româneşte, la iarbă verde. Micii au sfârâit pe grătare în toată ţara

După o lungă perioadă de post, e dezlegare la grătare. Vremea a fost caldă în toată ţara, iar spaţiile de camping au devenit neîncăpătoare. Mici, peşte sau carne de miel, toate şi-au găsit locul pe mese în prima zi de Paşte. Alături, bineînţeles, de ouă roşii, cozonac şi un pahar de vin. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.04.2022 , 19:14

Grătarele au sfârâit în toată pădurea Cernica de lângă Bucureşti. Fiecare a pus ce a avut pe ele, după preferinţe sau buget. "Miel, miel, evident. Miel de Paşte", spune un român. "Ne-am strâns acasă cu toţii şi sperăm în continuare cele 2-3 zile de Paşte să fie super-super pentru noi". "E foarte bine, mai ales că am reuşit să ajungem şi din alte ţări. Anul trecut au fost restricţii", aminteşte un alt petrecăreţ. 

Nici ouăle colorate n-au lipsit de pe mesele sau păturile întinse la iarbă verde.  

O familie de chinezi petrece Paştele româneşte

Vezi și

În imagini puteţi vedea o familie din China, care locuieşte de mai bine de 10 ani la Bucureşti. Toţi sunt fermecaţi de tradiţiile noastre aşa că, în prima zi de Paşte, au sărbătorit româneşte: "Carne, e de pui. Multă carne facem. Acolo e cartof. Mici am, toate sunt bune. Îmi place în România, sunt aici de 11 ani, sunt jumătate român"

Pe acelaşi subiect

Aglomeraţie la grătare, în Iaşi

Și la Iaşi, zonele de agrement au fost pline. "Cu bere, cu votcă. Sărbătorim Paștele. E mai frumos afară, la grătar. Încingem micii, bem o bere în aer liber până diseară", spun oamenii. 

Pentru mulți, să iasă la iarbă verde de Paşte a devenit deja o tradiție. "Cel mai râvnit loc de grătare din Iaşi e această insulă de pe Lacul Ciric. Cei mai mulţi au venit încă de dimineață pentru a prinde loc la grătar", arată Clara Mihociu, reporter Observator.

Şi refugiaţii ucraineni au ciocnit ouă roşii de Paşte

Printre cei care s-au bucurat de sărbătoare în aer liber sunt şi refugiați din Ucraina. "Am adus carne, legume, vin și pască. Și candela cu lumina sfântă. Suntem supărați pe situație, vrem pace și vrem să ne întoarcem acasă", povesteşte Katerina, refugiată în România. 

Şi la Buzău s-au încins grătarele. Ca în fiecare an, petrecăreţii s-au strâns în zona din apropierea mănăstirii Ciolanu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » O familie de chinezi sărbătoreşte Paştele româneşte, la iarbă verde. Micii au sfârâit pe grătare în toată ţara