Antena Meniu Search
x

Video Românii, cu un pas mai aproape de normalitate. Nevaccinaţii pot merge iar la supermarketurile din mall-uri şi centre comerciale

Din luna aprilie ne-am putea întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie. Ministrul Sănătăţii a dat această veste, primită cu entuziasm în special de organizatorii de evenimente. Până atunci însă, azi a intrat în vigoare o nouă prelungire a starii de alertă, care vine cu câteva măsuri de relaxare. După luni bune, nevaccinaţii pot merge din nou la supermarketurile din malluri şi centre comerciale, dar pe culoare speciale. 

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 21:20

Vezi și

În multe malluri şi centre comerciale au apărut culoare pe care se poate ajunge până la marile magazine alimentare. 

Oana Zamfir, reprezentant supermarket: Ne aflăm la intrarea în centrul comercial, iar aici începe culoarul nostru care tocmai a fost amplasat pentru persoanele nevaccinate. Este delimitat cu această bandă roşie pe care nu o putem ignora. 

Este traseul pe care merge toată lumea, dar de la care se pot abate doar cei cu certificat de vaccinare. 

Marian Arion, reprezentant supermarket: Avem semnalistică la ieşirea din magazin, pentru cei nevaccinaţi, doar la stânga. Sunt informaţi şi restul de agenţi de pe zona caselor să le aducă la cunoştinţă oamenilor.

Pe acelaşi subiect

Schimbările nu sunt pe placul tuturor

De astăzi, retailerii sunt obligaţi să aloce patru metri pătraţi pentru fiecare cumpărător, ca să evite aglomeraţia. Culoarele pe care pot merge atât vaccinaţi, cât şi nevaccinaţi nu sunt pe placul tuturor. 

''Nu prea este ok, dar ce să facem.''

''Nu mi se pare neapărat normal, dar cred că lumea a obosit şi i s-a luat de chestia asta.''

Iar scanarea certificatelor a dus chiar la nervi. 

''Doar l-am arătat la intrare. Oricum nu putem intra fără certificat. Nu e ok aşa.''

Culmea, în octombrie 2021 un hypermarket din Cluj a fost amendat tocmai pentru că a impus exact regulile care acum sunt obligatorii. La acest centru comercial din Cluj, culoarele speciale pentru persoanele care nu au certificat Covid au fost amenjate. Atunci, pentru măsurile care de astăzi au devenit legale şi chiar obligatorii pentru toate centrele comerciale, reperezentanţii magazinului au fost nevoiţi să plătească o amendă de 5.000 de lei

Organizatorii de evenimente sunt cei care numără zilele până la următoarele relaxări.

Andrei Şovan, organizator evenimente: Mărirea numărului de participanţi, pe lângă ora la care se termină evenimentul, asta ne-ar bucura cel mai tare. 

Din aprilie, cel mai târziu din mai, autorităţile ar urma să renunţe la cele mai multe dintre restricţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Românii, cu un pas mai aproape de normalitate. Nevaccinaţii pot merge iar la supermarketurile din mall-uri şi centre comerciale