Antena Meniu Search
x

Video Guvernul schimbă regulile. În ce condiţii se poate intra la mall, chiar fără certificat verde, şi ce documente trebuie complete la intrarea în ţară

Liber pentru nevaccinaţi la cumpărături. Mai precis in supermarket-urile din mall unde au în sfârşit voie şi cei fără certificat verde. Însă doar în anumite condiţii. Sunt mai multe modificări importante.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 19:52

Vezi și

Numărul tot mai mare de infectări ne menţine în stare de alertă pentru încă o lună. Dar sunt şi câteva veşti bune. O schimbare majoră îi priveşte pe cei nevaccinaţi care vor putea intra şi în supermarket-urile din incinta mall-urilor. Nu va mai fi necesar certificatul verde, însă, în magazine, e nevoie de culoare speciale, separate, un spaţiu de 4 metri pătraţi pentru fiecare client şi coşuri de cumpărături mai puţine. Şi regulile pentru completarea formularului la intrarea în ţară se modifică.

Nu-l vor mai completa piloţii de aeronave, stewardesele şi mecanicii de locomotivă. S-a prelungit şi termenul de completare a formularului de localizare, celebrul PLF. Acum aveţi termen 72 de ore înainte şi 24 de ore după intrarea în ţară. Şi, foarte important, dacă au trecut mai mult de nouă luni de la a doua doză de vaccin, aveţi nevoie de booster dacă vreţi să intraţi în România. Mai mult, a fost modificată şi perioada de izolare pentru cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus: 5 zile pentru vaccinaţi şi 7 zile pentru nevaccinaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Guvernul schimbă regulile. În ce condiţii se poate intra la mall, chiar fără certificat verde, şi ce documente trebuie complete la intrarea în ţară