Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii de la granița austriaco-ungară vor pleca la ora 22.00 spre țară, anunță Ministrul de Externe

Ministrul Afacerilor Externe a transmis în această seară că românii de la granița dintre Austria și Ungaria vor putea pleca spre țară la ora României 22.00 (ora 21.00 ora României).

de Cristian Ionescu

la 17.03.2020 , 21:27

- Profi Media
  • Ungaria organizează un coridor pentru români.
  • Mii de români sunt blocați la granița austro-ungară.

Ministrul Afacerilor Externe a transmis în această seară că românii de la granița dintre Austria și Ungaria vor putea pleca spre țară la ora României 22.00 (ora 21.00 ora Ungariei). Coridorul de tranzit în Ungaria va fi deschis până la ora României 06.00, miercuri (ora Ungariei 05.00). ”În acest moment putem să spunem că această situație este rezolvată”, a declarat Bogdan Aurescu, într-o intervenție la Observatorul orei 19.00, cu Alessandra Stoicescu.

"Avem acest număr, peste 3500 la acel moment, de români, cu familii, inclusiv cu copii și cu persoane în vârstă, care se află blocați la frontiera dintre Ungaria și Austria, fără a putea să intre în Ungaria, prin urmare, fără poată să tranziteze teritoriul ungar până la frontiera cu România. Am obținut din partea omologului meu (ungar – nr) acceptul politic de a deschide frontiera și de a permite tranzitul acestor persoane până la frontiera cu România, unde vor fi preluate de autoritățile române, într-un fel de coridor de tranzit care se organizează o singură dată, este o măsură de excepție, urmând ca, în viitor, cetățenii străini, inclusiv cetățenii români, în afara celor ungari sau a rezidenților în Ungaria, să nu mai poată să intre în Ungaria", a declarat ministrul Aurescu.

”În acest moment așteptăm ora 21.00, pentru acesta este momentul în care frontiera austro-ungară va fi deschisă, până când vor ajunge la frontiera cu România. Deci, ora 21.00, până la 5.00 dimineața. Vorbim despre ora Ungariei: ora 21.00 ora Ungariei (ora României 22.00 – nr), ora 5.00, ora Ungariei (ora României 06.00 – n.r.). Aceasta va fi fereastra de timp în care aceste persoane vor putea să tranziteze teritoriul ungar, până la frontiera cu România.”

Articolul continuă după reclamă

Comunicatul Ministerului de Externe

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Românii de la granița austriaco-ungară vor pleca la ora 22.00 spre țară, anunță Ministrul de Externe