Antena Meniu Search
x

Românii finanţează organizaţiile teroriste fără să ştie

Românii finanţează organizaţiile teroriste fără să ştie. Asta pentru că tot mai multe calculatoare sunt sparte de hackeri în numele ISIS.

Vezi și

Românii finanţează organizaţiile teroriste fără să ştie. Asta pentru că tot mai multe calculatoare sunt sparte de hackeri în numele ISIS. Dezvăluirea şocantă e făcută de fosta şefă a serviciilor secrete israliene, în exclusivitate pentru Observator.

Doi din zece români care folosesc computerul cad victimele hackerilor ce fură în numele organizaţiilor teroriste. O spune răspicat Maya Horowitz, cea care a condus, timp de 9 ani, serviciile secrete israeliene. 

Doar anul trecut, hackerii au furat 400 de milioane de euro din conturile românilor. O mare parte din bani ar fi ajuns în conturile teroriştilor. În războiul mileniului trei, computerele au devenit arme. 

E un război în care soldaţii se mută din spatele tranşeelor, în spatele monitoarelor. Un fost militar în trupele speciale israeliene e astăzi unul dintre cei mai buni cercetători IT. Ştie că atacurile cibernetice pot lovi pe oricine. 

În România, zilnic sunt raportate mii de atacuri asupra calculatoarelor.

Dar experţii se tem că pagubele vor fi şi mai mari, până la sfârşitul acestui an. Şi îi sfătuiesc pe utilizatorii de internet să nu acceseze reţele wireless fără parolă sau linkuri din surse nesigure, să nu folosească programe piratate şi să-şi protejeze computerul cu un antivirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Românii finanţează organizaţiile teroriste fără să ştie