Antena Meniu Search
x

Sute de pacienţi din România, în pericol de moarte! Imunoglobulina nu se mai găseşte în spitale şi farmacii

Sute de pacienţi din România sunt în pericol de moarte, după ce singurul tratament care-i ţinea în viaţă, imunoglobulina, a dispărut din spitale.

Vezi și

Sute de pacienţi din România sunt în pericol de moarte, după ce singurul tratament care-i ţinea în viaţă, imunoglobulina, a dispărut din spitalele şi farmaciile din ţară.

Aura Vlad mama unui pacient: "Efectiv nu pot să stau liniştită, să stăm fără tratament, la mila lui Dumnezeu, dacă supravieţuiesc sau nu." Aura este mama unui băiat de 9 ani care suferă de o boală extrem de rară, ce-i afectează sistemul imunitar. A venit tocmai din Ploieşti, pentru a cere ajutor, de la ministrul Sănătăţii. "El nu poate merge şi totuşi l-am adus astăzi, sper să impresioneze. Dacă nici aşa, nu mai avem nicio şansă. Pot să zic... copiii nu supravieţuiesc fără imunoglobuline."

Împreună cu ea, au fost mai multe mame, care trăiesc aceeaşi dramă. Mitia Scăiţeanu: "De o lună de zile eu nu mai dorm noaptea, groaznic, groaznic, deci nu pot să îmi mai găsesc liniştea, nu se poate aşa ceva..." Această mamă a venit tocmai din Timişoara, acolo unde fiica ei o aşteaptă cu veşti bune. Alături de ea au venit la Bucureşti şi medici din vestul ţării.

Medicii au fost nevoiţi să le dea copiilor ultimele doze, sperând că adulţii vor rezista mai mult fără tratament.

Abia acum, Ministerul Sănătăţii a hotărât să ceară ajutor în afara ţării. Primul apel e spre Bulgaria. Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii: "Vom verifica stocurile de imunoglobulină pentru a putea să preluăm şi noi o parte din aceste stocuri, astfel încât să aprovizionăm piaţa pe termen scurt."

Între timp, compania Unifarm a cumpărat prin achiziţie directă 6000 de fiole, dar aşteaptă certificatul de calitate de la compania producătoare, pentru a le putea aduce în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sute de pacienţi din România, în pericol de moarte! Imunoglobulina nu se mai găseşte în spitale şi farmacii