Antena Meniu Search
x

Carnea de porc de pe rafturile magazinelor este în mare parte din import

Din două grătare, unul este de import. Este declaraţia unui lider al crescătorilor de porci din România.

Vezi și

Din două grătare, unul este de import. Este declaraţia unui lider al crescătorilor de porci din România, care avertizează: am ajuns să punem în farfurie carne adusă de la mii de kilometri.

Cristina a mizat pe apetitul mare al românilor pentru produsele din carne, aşa că şi-a deschis propria afacere. Vinde tone de marfă pe lună şi recunoaşte că, de departe, porcul este preferatul clienţilor săi: "Clar. România este consumatoare clară de carne de porc, în detrimentul vitei şi cărnii de oaie."

Dar porcul românesc are concurenţă serioasă. Carnea de import, mai ieftină decât cea autohtonă, a invadat rafturile magazinelor. Doar în primele şase luni ale acestui an, România a importat aproape 105.000 de tone de carne de porc. Cele mai mari cantităţi din ţări precum Germania, Spania, Olanda, Danemarca şi Polonia.

Şi jumătate din porcul consumat este de import. Există însă şi români care nu cumpără decât produse din ferme româneşti. 

Specialiştii în nutriţie ne recomandă să nu exagerăm cu porţiile, pentru a evita apariţia bolilor de inimă sau a obezităţii. 

Românii consumă anual cu 30% mai puţină carne de porc, decât restul europenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Carnea de porc de pe rafturile magazinelor este în mare parte din import