Antena Meniu Search
x

Video Românii, dispuşi să dea o mână de ajutor refugiaților, dacă va fi nevoie. Autoritățile au găsit terenurile unde ar putea fi ridicate tabere

Localitățile aflate la frontiera cu Ucraina se pregătesc să primească refugiați. Autoritățile au identificat deja terenurile unde ar putea fi ridicate tabere și au inventariat locurile unde ar putea caza un număr mare de oameni. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 17.02.2022, 08:41

Vezi și

Localnicii speră că nu va fi cazul de un asemenea scenariu. Însă în cazul unui război, cetăţenii spun că le vor da o mână de ajutor refugiaților. 

Al doilea municipiu ca suprafață din județul Maramureș, Sighetu Marmației, este punct de frontieră cu Ucraina. Şi locul unde vin, zilnic, cam 100 de angajaţi de peste graniţă, care lucrează la o firmă de mobilă. Printre ei și Gheorghe. Se gândește cu inima strânsă la compatrioţii săi din estul Ucrainei. 

Bărbat: Ei se luptă acolo în Doneţk, aici nu e. Acolo tot încă se mai împuşcă.

Dacă trupele ar ajunge până în apropiere de locuința sa, bărbatul este convins că nu ar mai apuca să se refugieze în România. 

Pe acelaşi subiect

Deja, în Sighetu Marmaţiei, primăria a identificat mai multe locuri în care s-ar putea ridica tabere pentru refugiaţi. Refugiaţii vor fi adăpostiţi pe un teren situat în imediata apropiere a unui parc de distracţii.

Vasile Moldovan, primar: Am identificat terenuri virane, într-o suprafaţă totala de 7 hectare în diverse locaţii iîn municipiul Sighetu Marmaţiei. De asemenea avem zona stadionului de fotbal, avem sala polivalentă, avem internate şcolare, deci suntem pregătiţi. 

Chiar dacă unii cetățeni din oraș sunt speriați de un eventual război, alții sunt dispuși să ajute refugiații.

Localnic: Fiecare avem prieteni pe dincolo. Şi bănuiesc că atâta te lasă sufletul să-l ajuţi pe oricare. 

ReporterI-ați primi în casă de exemplu? Dacă ar veni să vă bată la uşă?

Localnic: Probabil

Până una alta, la unison, ucrainienii își doresc un singur lucru.

Ucraineni: Sperăm să fie pace în lume. Noi dorim la toată lumea numai pace şi sănătate! Atât! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Românii, dispuşi să dea o mână de ajutor refugiaților, dacă va fi nevoie. Autoritățile au găsit terenurile unde ar putea fi ridicate tabere