Antena Meniu Search
x

Video Rudele unui bărbat din Dolj şi-au dat seama abia la morgă că medicii au greşit şi că omul este în viaţă: "M-am uitat, le-am spus că nu este"

Clipe de coşmar pentru un bărbat din Dolj. Omul a aflat că tatăl său s-a stins în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova. Ştia că era în stare gravă, aşa că anunţul nu l-a luat complet pe nepregătite. L-a plâns, a cumpărat un sicriu şi toate cele trebuincioase înmormântării. Apoi a aflat că cineva a făcut o greşeală iar părintele său este de fapt în viaţă.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 14.09.2021, 19:41

Vezi și

''Am primit telefon că duminică a decedat. Şi că nu se poate face niciun formular până luni dimineaţa la ora 8.''

Aşa a început coşmarul familiei Oprea. Imediat ce fiul a aflat vestea tristă, a început pregătirile. 

Petrişor Oprea, fiul: La ţară ştiţi cum se face, s-a făcut totul pentru înmormântare. Preot, gornişti la poartă, lume. Vă daţi seama. Când aştepţi că a doua zi îl iei acasă, îl înmormântezi. Vă daţi seama, maică-mea are două preinfarcturi. Nu am ce să zic.

A doua zi, îndoliaţi şi gata să îşi ia rămas bun de la tată, soţ şi socru, oamenii au mers la morgă.

Pe acelaşi subiect

Ionel Voinea, ginerele bărbatuui: Mi-a adus un cărucior cu cineva învelit în cearşaf. A dat cearşaful la o parte. M-am uitat, le-am spus că nu este. Domnul doctor de acolo zice "domne, nu îţi recunoşti socrul?". Domne, nu este el. Scrie Oprea Constantin aici şi cu ăsta? Da, domne, o scrie, dar nu este el.

Dialogul halucinant a încetat abia după ce ginerele a observat prinsă de braţul persoanei decedate o etichetă cu un alt nume. Copiii au fost nevoiţi să meargă în secţia de terapie intensivă să îşi caute tatăl printre pacienţi. Iar acum se întreabă ce îngrijire a primit sărmanul om cât timp, în acte, era mort. Deşi la braţul persoanei decedate era o brăţară cu datele de identificare, nimeni de la morgă nu a verificat dacă documentele întocmite pe secţie corespund cu numele pacientului primit aici.

Petrişor Oprea, fiul bărbatului: De duminică dimineaţa până luni, la ora 10 jumate, 11, chiar n-a observat nimeni că brăţara respectivă nu era pe numele tatălui? Tatăl meu, de două zile, ce tratament a luat?

Ionel Voinea, ginerele: Fişele lui au stat de duminică dimineaţa, au stat la morgă, da? Cu numele de Oprea Constantin. Băgat Oprea Constantin, socru-meu pe secţie. 

Reporter: Ce credeţi că s-ar fi întâmplat dacă socrul dumneavoastră era internat cu COVID?

Ionel Voinea, ginerele: Înmormântam pe altcineva, clar. Ni-l dădeau împachetat şi băgam pe altcineva în locul lui.

Cum explică autorităţile grozăvia

Cum a fost posibilă o asemenea grozăvie? Spitalul anunţă o anchetă internă ca să afle. 

Cristiana Geormăneanu, purtator de cuvânt spital: Pacientul a primit tratamentul corespunzător întrucât fişele de tratamentul nu au fost trimise către morgă. Vom solicita note de relaţii tuturor celor implicaţi în această eroare.

Printre ei, şi şefa secţiei ATI. Era de gardă în noaptea în care s-a produs încurcătura.

Alice Drăgoescu, şef secţie ATI: Ne cerem scuze pentru incidentul regretabil. Ne cerem scuze familiei. Avem un numar foarte mare de pacienti. Personalul este suprasolicitat si este un accident regretabil. 

Angajaţii de la morgă însă păstrează o tăcere de mormânt. Bărbatul declarat decedat din greşeală e în continuare internat în secţia de terapie intensivă. O altă familie a primit însă acum vestea cruntă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Rudele unui bărbat din Dolj şi-au dat seama abia la morgă că medicii au greşit şi că omul este în viaţă: "M-am uitat, le-am spus că nu este"