Antena Meniu Search
x

Video S-a dat alarma în miez de noapte în Brazi, Prahova: Un incinerator de deşeuri medicale a luat foc

Un incendiu violent a izbucnit azi-noapte la un incinerator de deşeuri medicale din judeţul Prahova! Localnicii au primit şi mesaje de RO ALERT pentru a-şi închide geamurile, din cauza degajărilor mari de fum. Un alt incendiu, la acelaşi depozit, a avut loc în luna aprilie. Atunci, Garda de Mediu Prahova a amendat societatea cu 40 de mii de lei.

de Cristi Georgescu

la 02.06.2021, 13:44

Vezi și

Alarma s-a dat în plină noapte! Un apel la 112 anunţa un incendiu de proporţii la incineratorul de deşeuri medicale din Brazi, judeţul Prahova. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi la sosirea pompierilor. Un mesaj RO ALERT a fost dat către localnici pentru evitarea zonei şi închiderea ferestrelor din cauza degajărilor mari de fum.

"Sunt cantităţi foarte mari de deşeuri medicale şi foarte periculos pentru pompieri. În acest moment s-a prăbuşit tavanul halei în interior şi ne este destul de greu să intervenim pentru stingerea incendiului", spune un pompier.

Incendiu cu repetiţie

În urmă cu două luni a avut loc un alt incendiu la aceeaşi hală. Atunci au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator pe platforma incineratorului de deşeuri periculoase. Depozitul a fost închis la un moment dat de către Garda de Mediu şi urma să fie redeschis.

Cristi Georgescu, corespondent Observator: "Hala de 400 de metri pătraţi care ars în totalitate aparţine firmei ce deţine singurul incinerator de deşeuri periculoase din zona sud-muntenia. Societatea comercială urma să-şi redeschidă activitatea în scură vreme".

În urma incendiului au rezultat pagube materiale importante. Pompierii încearcă acum să determine cum a izbucnit focul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » S-a dat alarma în miez de noapte în Brazi, Prahova: Un incinerator de deşeuri medicale a luat foc