Antena Meniu Search
x

S-a descoperit! Cea MAI VECHE AŞZARE din lume este în ţara noastră

Un nou motiv de mândrie! Potrivit istoricilor, în Oltenia a fost descoperită cea mai veche așezare din lume, care datează de circa 18.000 ani

Un nou motiv de mândrie! Potrivit istoricilor, în Oltenia a fost descoperită cea mai veche așezare din lume, care datează de circa 18.000 ani

De asemenea, aceştia susţin că un târnăcop de miner descoperit pe teritoriul României este cel mai vechi din lume, având 8.000 de ani. Datarea târnăcopului corespunde cu apariția cei mai vechi activități metalurgice a aramei din lume. Astfel, istoricii susțin că pe teritoriul României s-a inventat arcul și au apărut primele furnale din Europa.

Traco-dacii, civilizație anterioară celei sumeriene

Traco-dacii reprezintă cea mai veche, mai numeroasă (180-200 de triburi) și mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizației sumeriene, potrivit lui Augustin Deac, lui Paul Lazăr Tonciulescu, lui Nicolae Densusianu și lui Cornel Bârsan.

Aceştia puteau fi găsiți în întreaga Europă, dar și în Asia Mică și Africa. Mai mult, istoricii au menționat că de pe acest teritoriu au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai. Istoricii îi amintesc pe iranieni, carieni, italici, frygieni, sciiți, cimmerieni, triburile iberice, basci, sarmați, eleni și fenicieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » S-a descoperit! Cea MAI VECHE AŞZARE din lume este în ţara noastră